Járvány

2020.08.18. 18:00

Babos hétfőn repül New Yorkba, indul a tornán

Babos Tímea ott lesz az augusztus 31-én rajtoló amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Timea Babos of Hungary hits a return against Viktorija Golubic of Switzerland during their first session women's singles match on day one of the ATP Cup Adelaide International tennis tournament in Adelaide on January 12, 2020. (Photo by Brenton EDWARDS / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP

Fotó: Brenton Edwards

„A múlt hét elején határoztam el, hogy elindulok a US Openen.

Fel kell készülni lelkileg és fizikailag is arra, hogy nagyon sok nehézség lesz, mindenesetre a héten már keménypályán edzek”

- mondta az M1 aktuális csatornának kedden a világranglista 101. helyezettje, aki hétfőn repül New Yorkba.

A 27 éves játékos júliusban úgy vélekedett, hogy óriási baklövés lenne megrendezni a US Opent, erről most közölte, most sem ért egyet a lebonyolítással, de fontos versenyről van szó, amelynek megmaradt a Grand Slam-titulusa és az összdíjazása is.

„Napi hat-hét órát edzek mostanában, és fél év szünet után várom már a tétmeccseket.

A Cincinnatiből áthelyezett előversenyre is azért nem neveztem, mert a szigorú biztonsági előírások miatt ott kevesebbet tudnék edzeni a US Open előtt” – jelentette ki Babos Tímea, aki legutóbb március 2-án lépett pályára, amikor a nyitófordulóban kikapott Lyonban, így idén továbbra sem nyert még egyesben főtáblás meccset.

A párosban háromszoros GS-bajnok játékos New Yorkban is a francia Kristina Mladenovic oldalán szerepel

- akivel fél éve nem találkozott -, de mivel a szokásosnál kisebb lesz a főtáblás mezőny, és más lesz a pontozás, nem tudni, hogy a párosoknál is Grand Slamnek minősül-e majd a viadal.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában