Dollármilliók

2023.05.18. 11:36

Kiderült, melyik magyar válogatott labdarúgó keres a legjobban

Az NB I-ben egy játékos havi átlagfizetése 3,8 millió forint körül mozog, míg válogatott futballistáink közül a német Bundesligában légióskodók keresnek a legjobban, közülük a lipcseieknél védő Gulácsi Péter évi 5,6 millió euróval áll a képzeletbeli dobogó legfelsőbb fokán.

MW

Az angol Harry Maguire, valamint Willi Orbán és Gulácsi Péter kapus (b-j) a labdarúgó világbajnoki selejtezők 4. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésén a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Nyilvánosságra hozták az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság, az MLS fizetéseit – mindkét magyar, Gazdag Dániel és Sallói Dániel is kétszer annyit keres idén, mint 2022-ben.

A Philadelphia Union kötelékébe tartozó Gazdag Dániel keresete majdnem megduplázódott, miután most 768 ezer dollárral (262,72 millió forint) keres többet, azaz éves szinten 1,35 millió dollárt (461,81 millió forint)

tudta meg a Magyar Nemzet. 

GAZDAG Dániel
Gazdag Dániel (j) és a luxemburgi Leonardo Barreiro a Luxemburg–Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Luxembourg Stadionban 2022. november 17-én
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

Eközben a Sporting Kansas City támadója, Sallói Dániel is dollármilliomos lett, mivel a 12 hónapra vonatkozó fizetését 600 ezer dollárral (205,25 millió forint) 1,1 millió dollárra (376,288 millió forint) emelte meg a klubja. 

A Világgazdaság pedig arról számolt be, hogy a honi élvonalban egy játékos havi átlagfizetése 3,8 millió forint körül mozog, míg válogatott futballistáink közül a német Bundesligában légióskodók keresnek a legjobban:

A lipcseieknél Gulácsi Péter kapus évi 5,6 millió eurót visz haza, amely 2,07 milliárd forintnak felel meg, a középpályás Szoboszlai Dominik és a védő Orbán Willi pedig 4,2 milliós fizetéssel büszkélkedhet (1,56 milliárd forint).

GULÁCSI Péter; ORBÁN, Willi
Gulácsi Péter (b) és Willi Orbán, a magyar labdarúgó-válogatott tagjai a stadionbejáráson a Németország–Magyarország mérkőzés előtti napon Lipcsében, a Red Bull Arénában, 2022. szeptember 22-én
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

A Union Berlin alkalmazásában álló Schäfer Andrásnak évi 900 ezer eurót (333,39 millió forint) folyósítanak, Sallai Rolandnak a Freiburgnál 560 ezret (191,56 millió forint), a Herthánál pallérozódó Dárdai Mártonnak viszont csupán 70 ezer eurót (25,93 millió forint).

SALLAI Roland; SZOBOSZLAI Dominik; NEGO Loic
Nego Loic, Sallai Roland és Szoboszlai Dominik (b-j) gólöröme a belfasti Windsor Park stadionban játszott Észak-Írország–Magyarország felkészülési mérkőzésen 2022. március 29-én
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

A teljes cikk ITT olvasható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!