Labdarúgó NBI

2023.05.20. 19:32

A ZTE elleni sikerével javított helyzetén a Fehérvár

A bennmaradásért harcoló MOL Fehérvár 3-0-ra legyőzte a vendég Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában, ezzel elmozdult a kiesőhelyről.

MW

A fehérvári Kenan Kodro (k) 2. gólja, jobbra Demjén Patrik zalaegerszeri kapus a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC-ZTE FC mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2023. május 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Fehérvár március 18-a óta először nyert bajnoki mérkőzést. 

Sikerével a tizedik helyre lépett előre, és egy ponttal előzi meg a vasárnap pályára lépő Budapest Honvédot.


 

OTP Bank Liga, 32. forduló: MOL Fehérvár FC - Zalaegerszegi TE FC 3-0 (2-0) ----------------------------------------------- MOL Aréna Sóstó, 6237 néző, v.: Pintér Cs.

gólszerző: Kodro (3., 11-esből, 49.), Kastrati II (39.)

sárga lap: Kovács B. (17.), Kálnoki-Kis (30.), Szalay (42.), Huszti (76.), Mim (78.)

Fehérvár:
   --------
Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Flores, Makarenko (Alef, 79.) - Kastrati II, Dárdai (Christensen, 79.), Schön (Houri, 69.) - Kodro (Katona M., 73.)
   
Zalaegerszeg:
   ------------
Demjén - Huszti, Csóka, Kálnoki-Kis (Lesjak, 40.), Mocsi, Bedi (Ubochioma, a szünetben) - Kovács B., Szendrei N. (Papp Cs., 72.), Szalay - Németh D. (Mim, 60.), Ikoba (Klausz, a szünetben)

A fehérvári Szendrei Norbert (b) és a zalaegerszegi Csóka Dániel (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC-ZTE FC mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2023. május 20-án
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

A bennmaradásért küzdő Fehérvár álomszerűen kezdett: a Lirim Kastrati buktatásáért megítélt büntetőt Kenan Kodro értékesítette. A folytatásban a kupagyőztes ZTE birtokolta többet a labdát, azonban a szórványos fehérvári támadásokban valamivel több volt a veszély, ennek köszönhetően még a szünet előtt növelte előnyét a hazai csapat.

Fordulást követően sem sokat kellett várni az újabb Vidi-gólra, Kenan Kodro másodszor volt eredményes. Háromgólos hátrányban is ment előre a Zalaegerszeg, de a Fehérvár magabiztosan őrizte meg vezetését a meccs végéig.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!