Súlyemelő Eb

2023.04.17. 23:18

Országos felnőtt csúcsot lökött Árva Cintia

Árva Cintia lökésben országos felnőtt rekordot állított fel 101 kilogrammal a súlyemelők jereváni Európa-bajnokságának hétfői versenynapján az 59 kilogrammosok mezőnyében.

MTI

Árva Cintia a női 59 kilogrammos súlycsoport selejtezőjében a moszkvai súlyemelő Európa-bajnokságon 2021. április 5-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Makszim Sipenkov

A Kecskeméti TE 20 éves versenyzője a hazai alapcsúcsot javította meg, amely az új súlycsoportok kialakítását követően, 2019. január elsejétől élt kereken 100 kilogrammal.

A jereváni Eb-n az új rekord sem volt elegendő az első tízbe kerüléshez: Árva a 23 indulót felvonultató súlycsoportban ebben a fogásnemben a 16., szakításban 76 kilogrammal a 19., míg összetettben az új egyéni rekordnak számító 177 kilóval a 17. helyen végzett a kontinensviadal eredményközlőjének tanúsága szerint.

Az örményországi Európa-bajnokságon a hétfős magyar válogatott harmadik fellépője a békési Fekécs Szilárd lesz, aki a 81 kilogrammosok kategóriájában szerepel szerdán. Vasárnap Kecskés Karina kilencedik lett az 55 kilogrammosok mezőnyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában