Australian Open

2023.01.19. 07:30

Babosék legyőzték Udvardyékat Melbourne-ben, Gálfi búcsúzott párosban

Babos Tímea oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal legyőzte Udvardy Pannát és a spanyol Aliona Bolsovát női párosban csütörtökön az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

MTI

Babos Tímea

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Jason O'Brien

Az első fordulós találkozót eredetileg szerdán kellett volna lebonyolítani, de az eső miatt elhalasztották.

Babosék kétszeres Australian Open-győztes duója kétszer vesztette el az adogatását, ugyanakkor hatszor brékelte ellenfelét az egyórás találkozón.

A kétszeres WTA-világbajnok és négyszeres Grand Slam-győztes Babosék – akik decemberben csaknem másfél éves szünet után álltak ismét össze – előzőleg 2020 októberében nyertek GS-meccset, akkor a koronavírus-járvány miatt őszre halasztott Roland Garros döntőjében diadalmaskodtak.

Nem sokkal később Bondár Anna és a belga Greet Minnen könnyedén verte a lengyel Alicja Rosolskát és új-zélandi Erin Routliffe-et úgy, hogy hatszor elvette a 14. kiemelt rivális szerváját. Az összecsapás 1 óra 15 percig tartott.

A későbbiekben Gálfi Dalma és az amerikai Bernarda Pera is pályára lép, a háló túloldalán a torna nyolcadik kiemeltje, az indiai Sania Mirza és a kazah Anna Danyilina áll majd. A 36 éves Mirza igazi párosspecialista, 43 trófeát gyűjtött ebben a műfajban, köztük három Grand Slam- és két WTA-világbajnoki serleget.

Eredmények:

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia)–Udvardy Panna, Aliona Bolsova (magyar, spanyol) 6:2, 6:2
Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga)–Alicja Rosolska, Erin Routliffe (lengyel, új-zélandi, 14.) 6:4, 6:1

Gálfi búcsúzott párosban

Gálfi Dalma – oldalán az amerikai Bernarda Perával – kiesett az első fordulóban az ausztrál nyílt teniszbajnokság női párosversenyében.

Az ellenfél a torna nyolcadik kiemeltje, az indiai Sania Mirza és a kazah Anna Danyilina volt, előbbi igazi párosspecialista, 43 trófeát gyűjtött ebben a műfajban, köztük három Grand Slam- és két WTA-világbajnoki serleget.

Bár Gálfiék remekül küzdöttek, végül nem borult a papírforma, a rivális két szettben, 1 óra 17 perc alatt nyert, ezzel bejutott a 32 közé.

Eredmények:

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Sania Mirza, Anna Danyilina (indiai, kazah, 8.)–Gálfi Dalma, Bernarda Pera (magyar, amerikai) 6:2, 7:5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!