Labdarúgás-NBI

2022.10.22. 16:14

Megszakította négymeccses nyeretlenségi sorozatát a Honvéd

A Budapest Honvéd 2-0-ra győzött Zalaegerszegen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának első szombati mérkőzésén – közölte az MTI.

A mezőkövesdi Cseri Tamás (b) és a kispesti Jairo Samperio a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a Bozsik Arénában 2022. október 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

 Zalaegerszegi helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, majd a Honvéd hagyott kihasználatlanul egy nagy lehetőséget. Kiegyenlített volt a játék, mindkét fél aktívan futballozott, törekedett támadásvezetésekre, ezzel együtt nem forogtak gyakran veszélyben a kapuk. A szünet előtt mégis előnybe került a Honvéd: szép kombináció, pontos passzok után a kilépő Samperio higgadtan helyezett a kapu jobb oldalába. Az asszisztens lest jelzett, de hosszas videózást követően gólt ítélt Bognár Tamás játékvezető.

Nem sok telt el a második félidőből, amikor egy ellentámadásból Samperio duplázott.

Pár perccel később Manzinga egy akció végén lefutott a pályáról, megcsúszott, csakhamar dulakodás alakult ki a két csapat játékosai között, a bíró pedig sárga lapot mutatott fel Manzingának és Szabónak. Közben a pályán tiltakozott Ricardo Moniz, a hazaiak vezetőedzője, aki ezért piros lapot kapott. Az M4 Sport információja szerint a Honvéd-szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt feldúlt tréner levezényelte csapatát a pályáról. Egyeztetés következett a játékvezető, Moniz és a Honvéd trénere, Tam Courts között. Ezt követően a hazai csapat az öltöző felé indult, de a lelátóról Dragóner Attila sportigazgató is közbeavatkozott, végül pontlevonástól tartva a hazai csapat visszament a pályára.

A folytatásban kétgólos hátrányban a ZTE mezőnyfölényt alakított ki, de ez jórészt meddőnek bizonyult. Akadt ugyan nagy hazai helyzet, a szépítés azonban elmaradt.

A fővárosi csapat négy nyeretlenül megvívott összecsapás után tudta begyűjteni a három pontot.

A ZTE eddig mindegyik fordulóban szerzett gólt, ez most nem sikerült neki.

A második félidőben jó pár percig állt a játék, egy dulakodást követően a szurkolók viselkedését kifogásoló edzője utasítására a ZTE levonult a pályáról, végül mégis folytatódhatott a meccs.  

   OTP Bank Liga, 12. forduló:
ZTE FC-Budapest Honvéd 0-2 (0-1)
--------------------------------
Zalaegerszeg, 2216 néző, v.: Bognár
   gólszerző: Samperio (45+1., 52.)
   sárga lap: Sankovic (17.), Manzinga (54.), Mocsi (83.), illetve Zsótér (28.), Szabó (54.)

   Zalaegerszeg:
   --------------
Demjén - Lesjak, Kálnoki-Kis (Klausz, 79.), Mocsi, Csóka (Bedi, a szünetben) - Mim (Szalay, a szünetben), Sankovic, Szendrei (Májer, 76.), Gergényi - Ikoba, Manzinga (Ubochioma, 63.)  

   Budapest Honvéd:
   ---------------
Tujvel - Szabó A., Capan, Klemenz - Doka, Jónsson (Kocsis, 90.), Zsótér (Cirkovic, 90.), Mitrovic, Tamás - Samperio (Kerezsi, 71.), Lukic

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!