Labdarúgó NB I

2022.10.24. 20:22

Ismét nyert a Mezőkövesd

A Mezőkövesd 1-0-ra nyert a vendég Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának hétfői játéknapján.

A Mezőkövesd egygólos győzelmet aratott az Újpest ellen

Forrás: mezokovesdzsory.hu

A hazaiak - akik az előző fordulóban a címvédő Ferencvárost verték - újabb sikerükkel pontszámban beérték és megelőzték a tabellán a lila-fehéreket. Most az Újpest áll kieső helyen.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 1-0 (0-0)
---------------------------------------
Mezőkövesd, v.: Zierkelbach
   gólszerző: Drazic (46.)
   sárga lap: Pillár (14.), Piscitelli (85.), illetve Mack (64.)

   Mezőkövesd:
   ----------
Piscitelli - Kállai K., Lukic, Pillár, Vajda - Cseri (Vadnai, 77.), Karnyicki (Schmiedl, 84.), Da. Babunszki, Besirovic - Molnár G. (Brtan, 77.), Drazic

   Újpest:
   --------
Nikolic - Szabó II B. (Pauljevic, 61.), Csongvai, Diaby, Antonov - Boumal (Jakobi, 78.), Mack - Simon K. (Bjelos, 84.), Katona (Borello, 84.), Csoboth - Gouré

Már az elejétől fogva a támadójátékot helyezték előtérbe a csapatok, ennek megfelelően mindkét oldalon számos helyzet alakult ki. A nagyobb lehetőségek a vendég újpestiek előtt adódtak, Piscitelli többször is nagyot védve mentette meg együttesét a góltól. Az első félidő küzdelmes, kiegyenlített játékot hozott.

A szünet után azonnal vezetést szerzett a Mezőkövesd - az ügyeletes gólfelelős, Drazic volt eredményes -, s a folytatásban is a hazaiak játszottak veszélyesebben. A félidő derekán aztán új erőre kaptak a fővárosiak, a Kövesd olasz kapusa azonban továbbra is hibátlanul tette a dolgát. A hajrában szinte már csak előnye tartására törekedett a házigazda, s ezt sikerrel tette, mert az Újpest támadásaiból hiányzott az átütőerő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!