Remeklés

2022.10.07. 22:34

A Fradi után az Újpestet is legyőzte a Kecskemét

Az újonc Kecskemét 2-1-re nyert az Újpest FC otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának pénteki játéknapján.

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

 

A KTE hét vereség után első alkalommal nyert a Szusza Ferenc Stadionban története során, a mostani szezonban pedig az első sikerét aratta vendégként.

 

Jó iramú, kiegyenlített játékkal kezdődött a meccs, amelynek 12. percében egy szöglet után Tóth Barna a kapuba talált, de a vendégek gólját a játékvezető nem adta meg, mert a beívelés közben a levegőben meglökték a fővárosiak kapusát. A folytatásban sokkal többet birtokolta a labdát az Újpest, és ez helyzeteket is eredményezett. A 32. percben Gouré és Katona közeli próbálkozása után is mentett a KTE, és a folytatásban sem született gól.

Tíz perc telt el a második félidőből, amikor - a játék képe alapján meglepetésre - Tóth éles szögből eleresztett bravúros lövésével megszerezték a vezetést az alföldiek. 

A kapott gól hatására fokozta a nyomást ellenfele kapuja előtt az Újpest, amely még nagyobb labdabirtoklási fölényben volt, ám a nyolcvanadik percben egy gyors, pontos ellentámadás végén a csereként beállt Katona Bálint az első találathoz igencsak hasonlító góllal megduplázta a KTE előnyét.

A kecskemétiek az egész meccs folyamán jól védekeztek, és ez a hajrában sem változott, de mivel Varga Bence kapus a tizenhatoson belül buktatta Borellót, büntetőt kapott a házigazda. A sértett nem tudott szépíteni, mivel fejbe lőtte a vetődő Vargát, akit az önfeláldozó védés után a mentők hordágyon vitték le a pályáról, majd kórházba szállítottak. Hamarosan újra hosszú percekre megállt a játék ápolás miatt, ugyanis két játékos a levegőben összefejelt. Bár Diaby a 104. percben fejjel szépített, és az egyenlítésre is volt esélyük a hazaiaknak, nem sikerült pontot szerezniük. A találkozó végül 106 percig tartott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában