Evezős vb

2022.09.20. 10:54

Pető Zsolt a reményfutamban folytathatja

A magyarok közül utolsóként, a viadal harmadik versenynapján mutatkozott be a küldöttség egyetlen paraevezőse, akit a második futamba soroltak.

Pető Zsolt

Forrás: Facebook

Pető Zsolt a PR1 egypár versenyszám előfutamában az ötödik helyen végzett kedden, így a reményfutamban folytathatja majd szereplését az evezősök racicei világbajnokságán. 

A magyarok közül utolsóként, a viadal harmadik versenynapján mutatkozott be a küldöttség egyetlen paraevezőse, akit a második futamba soroltak. Az előfutamból az első két helyezett jutott elődöntőbe, míg a többiek a szerdai reményfutamból biztosíthatják helyüket a legjobb tizenkettő között. 

A futam alapján Petőnek nem volt esélye továbbjutni. Végig az ausztrál és a spanyol evezős haladt elöl, és végül előbbi fölényesen nyert, míg utóbbi magabiztosan tartotta a még elődöntőt érő második pozíciót. Pető a negyedik üzbégtől is messze leszakadva haladt, és 10:39.61 perc alatt teljesítette a kétezer méteres távot, ausztrál ellenfelétől 1:15 perccel, a spanyoltól közel egy perccel maradt el. 

Szerdán két reményfutamot rendeznek, ott az első három között kell végezni a továbbjutásért, a többiek vasárnap a C döntőben zárják vb-szereplésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában