Kosárlabda

2022.06.05. 12:20

Csoportgyőztes a férfi válogatott Konstancán

Harmadik mérkőzését is megnyerte a magyar férfi válogatott vasárnap a 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokság konstancai selejtezőjében, ezzel csoportgyőztesként jutott be a negyeddöntőbe.

A romániai tengerparti városban, Konstancán zajló kétnapos tornán Csirke Ferenc szövetségi kapitány együttese szombaton a bolgárokat 17-5-re, a cseheket pedig 17-14-re verte a D csoportban. 

Ezzel eldőlt, hogy a szintén két sikerrel álló dánokkal együtt bejutott a negyeddöntőbe,

így a vasárnap délelőtti csoportmeccsnek már csak annyi tétje volt, hogy melyik gárda kerül elsőként, illetve másodikként a nyolc közé.
Az Ivosev Tamás, Keller Iván, Demeter Attila, Kelemen Balázs összeállítású csapat 3-5-tel kezdett, majd innen a meccs felére 7-6-ra fordított. Az ellenfél 10-6-nál három duplát dobott, így izgalmas lett a hajrá, s végül 16-16 után jöhetett a hosszabbítás. Ebben a szakág szabályai szerint az a csapat nyer, amely elsőként szerez két pontot, és erről Demeter egy távoli kosárral gondoskodott (18-16).
A magyarok 15.55 órától a negyeddöntőben a spanyolokkal csapnak össze.
A szeptember 9-11-én Grazban sorra kerülő Eb-re az elődöntő két győztese szerez kvótát.
A nőknél a veretlenül csoportgyőztes magyarok 11.35 órakor az észtekkel vívnak negyeddöntőt Konstancán. 

Borítóképünk illusztráció. MTI/Czeglédi Zsolt
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában