Cselgáncs Eb

2022.05.01. 14:20

Tóth és Sipőcz a bronzért küzdhet

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián és a +100 kilós Sipőcz Richárd is a bronzéremért küzdhet a szófiai cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

Tóthra, az MTK olimpiai bronzérmesére az elődöntőben a vb- és Eb-harmadik georgiai Luka Maisuradze várt. Első találkozójuk mindössze 39 másodpercig tartott, amikor a georgiai kiválóság a 28 éves magyar mögé lépett, egy hátsó gánccsal hanyatt döntötte őt, és ipponnal nyert.

A vb-ezüstérmes Tóth a bronzmérkőzésen a kétszeres Eb-harmadik azeri Mammadali Mehdijevvel száll szembe, akivel 3-3-ra áll a meccsmérlege.

A nehézsúlyúaknál az élete első felnőtt Eb-elődöntőjében szereplő Sipőcz Richárd az olimpiai harmadik német Johannes Freyjel csapott össze, akitől kikapott eddigi egyetlen találkozójukon. A második csata hamar véget ért: a 25 éves rivális már tíz másodperc elteltével vazaarit érő csípődobást mutatott be a Széchenyi Egyetem SE dzsúdósán, majd 25 másodperccel később egy horogdobással vitte földre őt, ami már ippont ért.

A 21 éves Sipőczre a harmadik helyért kiírt meccsen a kétszeres vb-harmadik holland Roy Meyer vár a 15 órakor kezdődő délutáni programban.

Forrás: MTI

Borítókép: A győztes Sipőcz Richárd az üzbég Muzaffarbek Turoboyev elleni küzdelem végén a +90 kg-os súlycsoportban a Magyarország - Üzbegisztán vegyes csapatversenyben az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2021. június 13-án.

Címkék#cselgáncs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!