Vívó-vk

2022.05.07. 17:10

Szilágyi Áron az ötödik helyen végzett Madridban

A főtáblán még egy magyar, Katona Renáta vívhatott, ő az első fordulóban vereséget szenvedett.

Szilágyi Áron az ötödik helyen végzett a férfi kardozók madridi világkupa-versenyén.

A háromszoros olimpiai bajnok a francia Jean-Philippe Patrice-t 15-11-re, a dél-koreai Li Dzsong Hjunt 15-10-re, majd a 2017-ben világbajnok, 2019-ben vb-ezüstérmes Szatmári Andrást 15-11-re verve jutott el a legjobb nyolcig, ahol 15-14-re kikapott az olasz Luca Curatolitól.

A Tokióban Szilágyival és Szatmárival együtt csapatban bronzérmes Gémesi Csanád egy mérkőzést nyert, a válogatottal ugyancsak ötkarikás dobogós Decsi Tamás pedig a főtábla első fordulójában kikapott – a viadal honlapja szerint.

A női kardozók a tunéziai Hammametben versenyeznek a hétvégén. Legjobb magyarként Pusztai Liza kilencedik lett. A japán Ozaki Szeri ellen 15-14-re nyert, majd a német Lea Krügernél 15-12-re bizonyult jobbnak, a 16 között pedig 15-14-re kikapott a japán Kobajasi Kanaétől.

A főtáblán még egy magyar, Katona Renáta vívhatott, ő az első fordulóban vereséget szenvedett a négyszeres egyéni világbajnok ukrán Olga Harlantól.

Mindkét helyszínen csapatversenyt rendeznek vasárnap.

Borítóképünkön Szilágyi Áron. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!