Labdarúgó NB I

2022.05.15. 18:19

Hiába a magabiztos hazai győzelem, kiesett az MTK

Az MTK hiába győzte le 3-0-ra a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, a fővárosi gárda búcsúzott az élvonaltól.

Az MTK ugyan jól hajrázott a bajnokságban - három győzelem és egy döntetlen az utolsó négy fordulóban -, ez a jó sorozat kevésnek bizonyult a bennmaradáshoz. Viszont megszakadt a DVSC elleni rossz szériája, a fővárosi együttes három vereség és öt döntetlen után tudta legyőzni a hajdúságiakat az OTP Bank Ligában.

   OTP Bank Liga, 33. forduló:
MTK Budapest-Debreceni VSC 3-0 (1-0)
------------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Karakó
   gólszerzők: Rajkovic (45+1.), Futács (64., 11-esből), Ramadani (92.)
   piros lap: Kusnyír (89.)
   sárga lap: Futács (53.), illetve Baranyai (21.), Kusnyír (41, 89.)
   
   MTK Budapest:
   -------------
Mijatovic - Varju, Rajkovic, Nagy Zsombor, Sluka - Ramadani, Kata - Miknyóczki (Stieber, 75.), Mezei (Kovács M., 83.), Vancsa (Horváth A., 83.) - Futács (Barkóczi, 90.)

   Debreceni VSC:
   --------------
Gróf - Baranyai (Sós, a szünetben), Pávkovics, Deslandes, Korhut (Ferenczi, 76.) - Kusnyír - Dzsudzsák, Baráth P., Da. Babunszki (Gyönyörű, 76.), Bódi (Bévárd, 66.) - Do. Babunszki (Tischler, 66.)

Óvatos, eseménytelen kezdést követően az első félidő felétől a hazai akciók már a debreceni tizenhatoson túlra is eljutottak, és ott némi zavart keltettek. Futács aztán kétszer is betalált a vendégek kapujába, az eredmény azonban nem változott, mert előbb kétméteres, majd minimális leshelyzet előzte meg a lövés pillanatát. A játékrész utolsó eseményeként szabadrúgáshoz jutott az MTK, és a hosszú oldalra átívelt labdát az üresen helyezkedő Rajkovic kapásból vágta Gróf kapujába.
A szünet után is aktívabbak maradtak a házigazdák, akik tempóban és játékban is a vendégek fölé nőttek. Ez a 64. percben újabb gólt eredményezett: a belső védő Nagy Zsombor tört előre, már három debrecenit cselezett ki, amikor a tizenhatoson belül buktatták. A büntetőt Futács váltotta gólra. Az indiszponált debrecenieket cserékkel próbálta felrázni a vezetőedző Carrillo, aki a hajrára az addig észrevehetetlen Dzsudzsák, Baráth párost jobb oldalról bevezényelte középre. Az utolsó percekre felélénkült a Debrecen, de amíg a vendégcsapat helyzetig sem jutott, addig a hazaiak góllal zárták a találkozót: egy szögletvariáció után Ramadani volt eredményes.

Borítókép: a debreceni Bódi Ádám (j) és Miknyóczki Ádám, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott MTK Budapest - Debreceni VSC mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2022. május 15-én (MTI/Kovács Anikó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában