Darts

2021.12.23. 11:02

Világsztárok és olimpikonok dartsoznak jövőre Budapesten

A darts világsztárjai és magyar olimpikonok is tábla elé állnak jövőre a Hungarian Darts Show keretein belül.

A jelenleg Londonban zajló világbajnokság alatt a szervezők arról adtak tájékoztatást, hogy a hollandok háromszoros világbajnoka, 

Michael van Gerwen májusban visszatér Budapestre. Rajta kívül a darts királynőjeként emlegetett Fallon Sherrock, aki az angol válogatott színeiben többszörös világbajnok, valamint a többszörös világbajnoki elődöntős Wayne Mardle is tábla elé áll Magyarországon. 

Hozzájuk csatlakoznak többek között a dartsot kedvelő magyar olimpikonok a tervek szerint.

A legnagyobb sportági világszervezet, a PDC jövő évi versenynaptárában ismét szerepel a European Tour budapesti állomása. A sportág történetében először idén érkeztek Magyarországra a darts kiválóságai, a szeptemberi versenynek a Papp László Budapest Sportaréna adott otthont, ahol a vb-címvédő walesi Gerwyn Price győzött. A PDC versenynaptára szerint 2022. szeptember 2. és 4. között ismét a legjobbak versenyeznek a magyar fővárosban.

Borítókép: A holland Michael van Gerwen a brit Nathan Aspinall ellen játszik a dartsvilágbajnokság elődöntőjében a londoni Alexandra-palotában 2019. december 30-án. (Sean Dempsey/MTI/EPA)

Címkék#darts

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!