Labdarúgó NB I

2021.12.18. 17:47

A Ferencváros a 92. percben lőtt góllal legyőzte a Honvédot

A Ferencváros legutóbbi hat meccsén mindig a Honvéd fölé kerekedett, ötödször egygólos különbséggel, negyedszer 1-0-ra.

A címvédő Ferencváros a 92. percben lőtt góllal legyőzte a Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának nyitómérkőzésén, szombaton.

Az első félidő hazai mezőnyfölényt hozott, ami viszont kevés lehetőséggel párosult. Leginkább amiatt, hogy a jól záró ellenféllel szemben váratlant nem mertek húzni a ferencvárosiak, a védelem két szélén pedig olyan játékos kapott náluk lehetőséget, akik alapesetben a hátsó sor közepén szoktak játszani, így viszont a támadásokat nem tudták kellően hatékonyan támogatni. A vendégek a szünet előtti hajráig képtelenek voltak akciót indítani, akkor azonban percek alatt többször is veszélyeztették Dibusz kapuját, akinek védenie is kellett.

A második félidőben ritmust váltott a Ferencváros, de akkor a passzok pontossága miatt nem tudták fölényüket gólra vagy legalább helyzetekre váltani. A játékrész közepén Szappanos bravúros vetődéssel tolta oldalra Nguen szabadrúgását, nem sokkal később aztán egy kispesti akció végén Pantelic esett el Kovacevic szorításában a hazai tizenhatoson belül. Percekig állt a játék a büntetőgyanús eset kapcsán, majd a VAR megállapította, hogy a vendégek kontráját lesállás előzte meg. A mérkőzés a hosszabbítás elején dőlt el, amikor Szánthó harcolt meg a labdáért a kispesti 16-os bal oldalán, majd Uzuni közelről volt eredményes.

A Ferencváros legutóbbi hat meccsén mindig a Honvéd fölé kerekedett, ötödször egygólos különbséggel, negyedszer 1-0-ra.

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd FC 1-0 (0-0)

gólszerző: Uzuni (92.)

sárga lap: Nguen (58.), Vécsei (61.), Uzuni (93.), illetve Lovric (22.), Klemenz (55.), Nono (90.), Baráth (96.), Hidi (96.)

Ferencváros:

Dibusz - S. Mmaee, Blazic, Kovacevic, Dvali - Vécsei, Loncar (Laidouni, 61.) - Zubkov (Szánthó, 73.), Nguen (Marin, 73.), Uzuni (Zachariassen, 97.) - R. Mmaee

Honvéd:

Szappanos - Lovric, Baráth, Klemenz, Tamás K. - Nagy G., Nono (Hidi, 96.), Pantelic, Zsótér - Nagy D. (Kerezsi, 93.), Lukic (Balogh N., 88.)

Forrás: MTI

Borítókép: A ferencvárosi Miha Blazic (b) és Nenad Lukic, a Honvéd játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Ferencvárosi TC mérkőzésen a Bozsik Arénában 2021. szeptember 11-én.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!