Ország-világ

2021.06.01. 18:19

Itt olvasható a magyar válogatott 26 fős kerete a foci EB-re

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedden délután kihirdette a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon részt vevő 26 fős keretét.

Telki, 2021. május 18. Marco Rossi szövetségi kapitány a részben budapesti rendezésû Európa-bajnokságra készülõ magyar labdarúgó-válogatott edzésén a telki edzõközpontban 2021. május 18-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A kapitány a kapusok kiválasztásánál a rutinban bízott, azt viszont nagyon sajnálja, hogy sem Szoboszlai Dominikra, sem a korábban szintén sérülés miatt elveszített Kalmár Zsoltra nem számíthat – írja az Origo.

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kerete:

kapusok: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

védők: Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (FC Lugano), Lang Ádám (Omonia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce)

középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Holender Filip (Partizan Beograd), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Loic Nego (Mol Fehérvár), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros)

támadók: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasaf), Varga Roland (MTK Budapest)

Marco Rossi elmondta, a kapusoknál egyértelműen a rutin döntött, de a végül kimaradó felcsúti Tóth Balázs is remekül dolgozott az összetartás során. Első számú kapusként Gulácsit nevezte meg a kapitány, aki a szezon végén kisebb sérülést szenvedő Dibusz Dénesről úgy nyilatkozott, hogy már teljesen egészséges.

A magyar válogatott Európa-bajnokságra nevezett keretének három kapusa: Bogdán Ádám, Dibusz Dénes, Gulácsi Péter." target="_blank" rel="noopener noreferrer">#csakegyutt #magyarok #EURO2020 pic.twitter.com/byt1xlK459

A védők közül Spandler Csaba, a Puskás Akadémia játékosa maradt ki, akiről Rossi elmondta, hogy leginkább középső védőnek tartja, akit szélső védőként nehezen tudott volna elképzelni a klasszis csoportellenfelek ellen. Ugyanakkor a kapitány megjegyezte, hogy a látottak alapján Spandlernek van jövője a válogatottnál.

A magyar válogatott Európa-bajnokságra nevezett keretének védői: Bolla Bendegúz, Botka Endre, Fiola Attila, Kecskés Ákos, Lang Ádám, Lovrencsics Gergő, Orbán Willi, Szalai Attila" target="_blank" rel="noopener noreferrer">#csakegyutt #magyarok #EURO2020 pic.twitter.com/gfM3jjtEJC

A középpályások közül senki nem maradt ki a bő keretből (Szoboszlai távolmaradása már korábban kiderült).

A magyar válogatott Európa-bajnokságra nevezett keretének középpályásai: Cseri Tamás, Gazdag Dániel, Holender Filip, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Nego Loic, Schäfer András, Sigér Dávid" target="_blank" rel="noopener noreferrer">#csakegyutt #magyarok #EURO2020 pic.twitter.com/Uy7bRj8jxU

A támadók közül sem hagyott ki senkit Rossi, így a hét játékossal lett teljes a magyar csapat Eb-kerete.

A magyar válogatott Európa-bajnokságra nevezett keretének támadói: Hahn János, Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Schön Szabolcs, Szalai Ádám, Varga Kevin, Varga Roland" target="_blank" rel="noopener noreferrer">#csakegyutt #magyarok #EURO2020 pic.twitter.com/Tgn34rvXKP

Az már kedden délelőtt eldőlt, hogy az Európa-bajnoki pótselejtezők utolsó mérkőzésén Izland ellen győztes gólt szerző

Szoboszlai Dominik nem lehet ott a tornán, miután az RB Leipzig focistájának kiújult az ágyéksérülése.

A középpályásról Rossi még elmondta, hogy nincs olyan állapotban, hogy akár egészen keveset is játszhasson bármelyik mérkőzésen, és ez már az első edzéseken is látszott a fiatal játékoson.

A június 11-én kezdődő, tavaly nyárról elhalasztott Európa-bajnokságon 24 csapat 12 városban, köztük Budapesten, a Puskás Arénában játssza a torna mérkőzéseit.

A mieink Eb-programja:

A magyar válogatott az F csoportban szerepel a címvédő Portugália, a világbajnok Franciaország, valamint Németország társaságában.

2021. június 15.: Magyarország–Portugália (18 óra), Puskás Aréna

2021. június 19.: Magyarország–Franciaország (15 óra), Puskás Aréna

2021. június 23.: Németország–Magyarország (21 óra), Allianz Arene, München

Borítókép: Marco Rossi magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!