Labdarúgó NB I

2021.04.09. 23:23

Emberhátrányban nyert Mezőkövesden a Kisvárda

A hazai csapat november 21-e óta először kapott ki otthon, azóta sorozatban nyolc bajnokit vívott meg veretlenül házigazdaként.

A Kisvárda egy félidőt emberhátrányban játszva meglepetésre egygólos győzelmet aratott Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A hazai csapat november 21-e óta először kapott ki otthon, azóta sorozatban nyolc bajnokit vívott meg veretlenül házigazdaként.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)

Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapus, v.: Iványi

gólszerző: Bumba (20., 11-esből)

sárga lap: Katanec (28.), Rui Pedro (33.), Vutov (54.), Martic (64.), illetve Ene (7., 49.)

kiállítva: Ene (49.)

Mezőkövesd:

Szappanos – Farkas D., Katanec, Szeles, Vadnai (Vajda, 55.) – Cseri, Rui Pedro (Jurina, a szünetben), Martic (Kamenar, 67.), Chrien (Kavtaradze, 85.) – Vutov (Nagy D., 55.), Vojtus

Kisvárda:

Dombó – Hej, Ene, Cirkovic, Leoni – Sassá (Kovácsréti, 94.), Melnyik, Bumba (Kravcsenko, 94.), Ötvös (Prenga, 53.), Karabeljov – Viana (Jelena, 80.)

Jóval aktívabban kezdték a mérkőzést a hazaiak, húsz perc után mégis a vendégek szereztek vezetést. Előbb Sassá találta el a keresztlécet, majd Bumbát buktatták a 16-oson belül, és a sértett értékesítette is a megítélt büntetőt.

A gól után többnyire a kisvárdai térfélen folyt a játék, de a mezőkövesdiek a masszív védelemmel szemben sokáig lövőhelyzetig sem jutottak el. A játékrész utolsó percében aztán Vojtus közeli próbálkozását Dombó bravúrral hárította.

A fordulást követően szinte azonnal megfogyatkozott a Kisvárda, miután Ene begyűjtötte a második sárga lapját. Emberelőnyben beszorította ellenfelét a házigazda, a várdai védelem azonban továbbra is jó zárt.

A hajrára nyomasztóvá vált a hazai fölény, de a hősiesen védekező vendégek megőrizték minimális előnyüket, és megszerezték a három pontot.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!