Labdarúgó NB I

2021.02.14. 19:36

Egygólos MTK-siker Fehérváron

A székesfehérváriak öt kör óta nyeretlenek az NB I-ben, ezalatt mindössze egy pontot szereztek.

A vendég MTK Budapest FC hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a MOL Fehérvár FC-t a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, így egy pontra megközelítette riválisát.

A székesfehérváriak öt kör óta nyeretlenek az NB I-ben, ezalatt mindössze egy pontot szereztek.

OTP Bank Liga, 21. forduló:

MOL Fehérvár FC-MTK Budapest FC 1-2 (1-0)

MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött v.: Antal P.

gólszerzők: Hangya (8.), illetve Miovski (52.), Varga R. (75., 11-esből)

piros lap: Alef (92.)

sárga lap: Alef (4., 92.), Bamgboye (77.), illetve Kata (7.), Herrera (68.), Mezei (69.)

MOL Fehérvár FC:

Kovács D. – Musliu, Stopira, Fiola – Nego (Bamgboye, 61.), Dárdai (Pinto, 61.), Houri (Bourard, 81.), Alef, Hangya – Petrjak (Szabó L., 81.), Zivzivadze (Nikolics, 61.)

MTK Budapest:

Mijatovic – Alho (Ikenne-King, a szünetben), Perkovic (Varju, 76.), Nagy Zs., Herrera – Kata, Cseke (Palincsár, a szünetben), Mezei – Varga R. (Prosser, 85.) Miovski (Bíró B., 88.), Schön

Gyorsan vezetést szereztek a házigazdák Hangya Szilveszter góljával, majd továbbra is támadásban maradtak, de nem tudták megduplázni előnyüket.

A félidő közepétől kiegyenlítettebbé vált a játék, az MTK azonban sok veszélyt nem jelentett kapura.

Fordulást követően azonnal egyenlíthetett volna a fővárosi gárda, ám Varga Roland ziccerben a kapusba lőtte a labdát. Két perc múlva viszont már összejött a vendéggól: Varga keresztlécre tenyerelt szabadrúgása után a kipattanót két lépésről bólintotta az üres kapuba Bojan Miovski.

Nem sokkal később Ivan Petrjak is megcsinálta azt, amit a túloldalon az ellenfél csatára: ziccerben a kapusba lőtt.

Próbálkozott a Fehérvár, egy kontratámadás végén azonban az MTK büntetőhöz jutott, melyet Varga magabiztosan értékesített. A meccs végén a hazaiak elkeseredetten támadtak, de sok hibával játszottak, emberhátrányba is kerültek, így nem volt esélyük az egyenlítésre.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!