magyar válogatott

2020.10.05. 12:00

Sallai csak a bolgárok ellen lehet ott a válogatottban

A magyar labdarúgó-válogatott két játékosának, Sallai Rolandnak és Gulácsi Péternek is idő előtt vissza kell térnie német klubjához a koronavírus-járvány miatt, ugyanakkor csütörtökön, a bolgárok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn ott lehetnek a pályán.

Budapest, 2020. szeptember 5. Marco Rossi szövetségi kapitány (hátul) és Sallai Roland támadó játékos a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a Puskás Arénában 2020. szeptember 5-én, a Nemzetek Ligája másnapi Magyarország-Oroszország mérkõzése elõtt. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja hétfőn arról számolt be, hogy

Sallainak a szófiai összecsapást követően kell csatlakoznia a Freiburghoz, Gulácsinak pedig a vasárnapi, Szerbia otthonában sorra kerülő Nemzetek Ligája-mérkőzés után kell visszautaznia.

Ez azt jelenti, hogy az Oroszország elleni, jövő szerdai NL-találkozót mindketten kihagyják.

A két futballistának azért kell korábban távoznia a nemzeti csapattól, hogy a karanténszabályt betartva pályára tudjanak lépni klubcsapatuk következő bajnokiján.

A vírushelyzet miatt Marco Rossi együttese már elvesztette egyik legjobbját, mivel a Red Bull Salzburg úgy döntött – a vonatkozó FIFA-szabályt kihasználva -, nem engedi el Szoboszlai Dominikot a válogatottba, mert a klub három labdarúgója is megfertőződött.

Forrás: MTI

Borítókép: Sallai és Rossi az oroszok elleni sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!