hatalmas űr

2020.08.11. 09:30

Képtelenek feldolgozni Benedek Tibor halálát az egykori csapattársak

A június 18-án, hosszú betegség után meghalt háromszoros olimpiai bajnok halála óta két hónap telt el. A legendás játékosokból álló Millenium Masters gálacsapata hamarosan újra medencébe száll, de már Benedek Tibor nélkül.

A picture taken on June 18, 2020 shows lit candles displayed before a picture of late Hungarian triple Olympic water polo champion Tibor Benedek during a commemoration of thousands of fans and sympathizers in front of Hajos Alfred swimming pool in Budapest. - Benedek has died after a long illness aged 47, the local federation said in a statement on June 18, 2020. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Attila Kisbenedek

A korábbi csapattársak továbbra is csak próbálják feldolgozni azt, ami történt – írja az Origo.

„Miután kiderült, hogy beteg lett, egészen furcsa, megfejthetetlen állapotba kerültünk lelkileg. Erről beszélni is borzasztóan nehéz, de Tiborról csak a legnagyobb tisztelet és szeretet hangján lehet megszólalni.

Egyszerűen felfoghatatlan, értelmezhetetlen, feldolgozhatatlan, ami vele történt. Benedek elvesztése olyan, mint egy rémálom.

Az emléke viszont továbbra is ott van a hétköznapjainkban, és biztosan velünk is marad örökre” – mondta a Blikknek Kiss Gergely, aki Sydney-ben, Athénban és Pekingben is felállhatott a dobogó legfelső fokára Benedek oldalán, 2004 és 2007 között pedig klubtársként a Honvéd sikeréért is együtt küzdöttek.

Az öt évvel fiatalabb pólós a kezdetektől felnézett a csapatkapitányra, igazi vezérként, bajtársként tekintett rá, de a háromszoros olimpiai bajnok generáció két kiválóságát szoros barátság fűzte egymáshoz a medencén kívül is.

Kiss és a pólós aranycsapat további klasszisaiból álló Millennium Masters számára nem lesz könnyű újra medencébe ugrani Benedek nélkül: a csapat szerdán a Hajós Alfréd uszodában először játszik gálamérkőzést az ikon halála óta.

Volt társai közül többen nehezen vállalták el a fellépést, hiszen a csapatkapitány hiányát örökre érzik majd a medencében.

Azonban a háromszoros olimpiai bajnok klasszis szerint Benedek is azt akarná, hogy folytassák a vízilabda népszerűsítését.

„Sajnos már 2019-ben sem tudott játszani a betegsége miatt. A gyász minden napunkban ott van, de egy olyan bajnok, legenda, mint Tibor, valószínűleg nem akarná, hogy zárkózzunk el a vízilabda-társadalom és a szurkolók elől. Ha most tudna szólni, bizonyára azt mondaná, csináljátok tovább” – fogalmazott Kiss.

Borítókép: emlékezés Benedek Tiborra a Margitszigeten

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!