Járvány

2020.06.02. 13:49

Hatfutamos bajnoksággal számolnak a rali ob-n

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) kedden véglegesítette a rali országos bajnokság módosított versenynaptár-tervezetét, amely szerint július közepén rajtol a hat futamból álló sorozat.

Az ob mostani idényének programját a koronavírus-járvány miatti halasztások és törlések nyomán kellett megváltoztatni, és ahogyan a többi szakágban, úgy a raliban is összeállt az új naptár.

Az MNASZ tájékoztatása szerint az országos bajnokság július 18-19-én a Salgó-ralival kezdődik, majd augusztusban a Miskolc-rali, szeptember elején pedig az Eger-rali következik. A mezőny október elején a Vértes-ralin versenyez majd, azután pedig a Nyíregyháza-ralit rendezik november elején, az Európa-bajnokság (ERC) programjában szereplő Rally Hungary részeként.

„Sokat dolgoztunk azon, hogy a tavaly sikeresen megrendezett Eb-futam után az idén másodszor is része legyen az ERC naptárának a nyíregyházi esemény, és nagyon örülünk, hogy bár ezúttal nem szezonzáróként, de ebben az évben is az Eb-sorozat része lesz ez a verseny” – nyilatkozta Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke.

A tavalyi ERC-futamon győztes Turán Frigyes, Bagaméri László páros pilótatagja örömmel vette tudomásul, hogy hamarosan már versenykörülmények között tudják majd kipróbálni a Korda Racing Volkswagen Polo R5-ösét, amellyel az idei lesz az első évük.

„A június közepén sorra kerülő Rally3-as futamot mi tesztversenyként használjuk ki, és mivel több más Rally1-es duó is így tesz majd, számunkra ez egy jó lehetőség lesz arra, hogy összemérjük az erőnket az ellenfeleinkkel a júliusi idénynyitó előtt” – mondta a Shell Helix Ultra csapatának versenyzője. Turán hozzátette, bízik abban, hogy a szezon további tervezett versenyeit is gond nélkül tudják majd lebonyolítani.

A rali ob a tervek szerint decemberben, a Mikulás-ralival zárulna, de ennek az eseménynek a megrendezéséről még zajlanak az egyeztetések.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!