australian open

2020.01.29. 09:23

Ismét döntőbe jutottak Babosék

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic sorozatban harmadszor döntőbe jutott női párosban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Melbourne, 2020. január 28. Babos Tímea (b) és a francia Kristina Mladenovic, miután gyõzött az amerikai Catherine McNally és Coco Gauff ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság nõi párosának negyeddöntõjében Melbourne-ben 2020. január 28-án. MTI/EPA/Lynn Bo Bo

Forrás: MTI /EPA

Fotó: Lynn Bo Bo

A második helyen kiemelt, világbajnoki címvédő duó szerdán 1 óra 26 perces mérkőzésen győzte le a hetedikként rangsorolt Csan Hao-Csing, Csan Latisa tajvani kettőst.

A Margaret Court Aranában 5:5-nél jött az első brék Babosék jóvoltából, majd Mladenovic kiszerválta a szettet. A folytatásban a magyar-francia kettős rögtön elvette riválisa adogatását, majd 3:1 után ismét, aztán 5:2-nél a végig remekül ütő Mladenovic könnyedén hozta a szerváját, ami már a győzelmet jelentette. A találkozó 1 óra 25 percig tartott.

„Az egész meccsen baromi jól játszottam, főleg az első szettben. Kristina sorozatban 11 ritörnt rontott el, miközben az ellenfél nagyon trükkös volt, ha visszavettünk a ritörnből, rögtön felléptek a hálóhoz”

- nyilatkozta a Tennis love and game oldalnak a soproni játékos.

„De végül a Csan testvérek egyáltalán nem jutottak bréklabdához, és nagyon élvezetes meccs volt. Kiki és a boxa is nagyon ideges volt végig, én voltam ma a húzóerő. Ezért vagyunk mi az egyik legjobb, ha nem a legjobb páros, mert minden helyzetben megtaláljuk a megoldást.”

Babos elmondta, az évzáró sencseni világbajnokság ilyenkor még bennük van Melbourne-ben, „fekszik” is nekik a pálya. A fináléról szólva kifejtette, a tajvani-cseh duó biztosan nem velük akart játszani pénteken, mivel nemrég legyőzték őket a vb-döntőben.

„Nekik is nagy tapasztalatuk van a döntőkben, de nagyon várom már. Előtte edzünk majd külön egy órát, aztán 45 percet együtt, és nekem lesz még addig kondiedzésem is”

- tette hozzá.

Babos kilencedik – női párosban a hetedik – Grand Slam-döntője pénteken magyar idő szerint reggel 6 órakor kezdődik, az ellenfél az első helyen kiemelt Hszie Szu-vej, Barbora Strycova tajvani, cseh páros lesz.

Babosék két éve megnyerték az évnyitó Grand Slam-tornát, tavaly pedig alulmaradtak a döntőben.

Eredmény:

női páros, elődöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Csan Hao-Csing, Csan Latisa (tajvani, 7.) 7:5, 6:2

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!