tisztelet a legendának

2019.04.09. 17:40

A tragikusan elhunyt Varga Zoltánra emlékeztek

Varga Zoltánra, a kilenc éve elhunyt olimpiai bajnok labdarúgóra emlékeztek kedden azon a zuglói pályán, ahol a Ferencváros legendás játékosa egy öregfiúk-mérkőzésen játék közben összeesett és meghalt.

Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója – akinek édesapja Varga Zoltán klubtársa volt – beszédében kiemelte,

a legendás jobbösszekötőt váratlan megoldásai, cselei tették naggyá,

majd reményét fejezte ki, hogy a koszorúzást követő U13-as emléktornán a résztvevők ennek szellemében futballoznak majd.

Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke elmondta: Varga Zoltán a pályán, „a harc mezején” esett el egy olyan küzdelem során, amely az egész életét jellemezte. Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Emlékév Testület elnöke emlékeztetett arra,

a Ferencváros egyik legendás játékosa egész életében szívvel-lélekkel harcolt az igazáért,

még annak árán is, hogy emiatt gyakran támadt nézeteltérése csapattársaival, edzőivel, legközelebbi munkatársaival.

A tornán a Ferencváros, a Budapest Honvéd, a BVSC-Zugló és az MTK vett részt, az egyesületeket képviselő koszorúzók között ott volt a korábbi válogatott Bükszegi Zoltán és Keller József, a zuglóiak és a ferencvárosiak utánpótlás-igazgatója. A megemlékezésen részt vett Garami József volt szövetségi kapitány, valamint Horváth László, aki Varga Zoltán csapattársaként szerepelt az 1965-ben VVK-győztes zöld-fehér csapatban.

A koszorúzási ünnepséget az első magyar – zuglói születésű – skótdudás, Kéri György műsorszáma zárta, aki skót népviseletben szólaltatta meg hangszerét, utalva a 65 évesen elhunyt Varga pályafutásának skóciai állomáshelyére, az Aberdeenre.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!