Labdarúgás

2019.02.05. 13:01

Ő a magyar NB I új sztáredzője

Radoki János visszavonhatatlanul letette a névjegyét, amikor a Puskás Akadémiával 3-0-ra legyőzte a címvédő Mol Vidi FC-t.

Forrás: greuther-fuerth.de

Még tavaly december végén jelentették be, hogy a Puskás Akadémia FC vezetőedzője az eddig jobbára a Bundesligában tevékenykedő Radoki János lesz. Akkor nem keltett nagyobb visszhangot a szerződtetése, amikor viszont első magyarországi mérkőzésén rögtön a címvédőt győzte le – ráadásul tekintélyes gólkülönbséggel, 3-0-ra – csapatával, már többen felkapták a fejüket.

De mit lehet tudni a móri születésű, magyar-német kettős állampolgárságú szakemberről?

Radoki János
Fotó: northside / Wikimedia

A Ripost cikke szerint Radoki kisgyermekkorában a családjával Németországba költözött, ahol játékosként többek között az Augsburgban, a Greuther Fürthben, az Oberhausenben és az Ulmban szerepelt – utóbbi együttes tagjaként 25 találkozón lépett pályára a Bundesliga első osztályában. Mint írják, a magyar válogatott akkori szövetségi kapitánya, Bicskei Bertalan figyelmét is felkeltette, de Radoki végül nem kapott lehetőséget a nemzeti csapatban.

Az ismertető szerint Radoki a visszavonulása után az Augsburg és a Fürth utánpótlás-csapatainál kezdte az edzői hivatást.

Keménykezű, szigorú edzőnek tartják, aki saját elmondása szerint magyar szívvel, de német fejjel dolgozik.

A Puskás Akadémiánál mindössze egy hónapnyi munka után sikerült olyan játékra sarkallnia csapatát, hogy a bajnok, Európa-liga-csoportkörös Mol Vidi FC ellen fölényes győzelmet arattak, ami látványos belépőt jelentett a tréner számára.

„Ha győzök, mindig boldog vagyok. Most is örültem, de ez még nem az volt, amit a csapattól várok. Az eredmény mindig segít, hogy jól tudjunk tovább dolgozni.”

- értékelt a mérkőzés után Radoki.

Borítókép: Radoki János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában