Férfi kézilabda

2018.10.04. 08:53

Pérez Carlos lett a Veszprém másodedzője

A magyar válogatott korábbi világklasszis átlövője Gulyás István megbízott vezetőedző munkáját segíti.

Hungary's back Carlos Reinaldo Perez prepares to shoot during the men's preliminaries Group B handball match South Korea vs Hungary for the London 2012 Olympics Games on July 31, 2012 at the Copper Box hall in London. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO

A 47 éves, kubai születésű Pérez szerepvállalásáról Gulyás István beszélt a Veszprém Megyei Napló csütörtöki számában.

„Úgy készülünk, hogy ezen a héten segítünk kilábalni a csapatnak az edzőmenesztés és az eredménytelenség után kialakult helyzetből”

- nyilatkozta Gulyás.

A korábbi 84-szeres válogatott irányító számára nem újdonság a felnőttekkel való munka, hiszen Ausztriában és Kuvaitban is irányított csapatot, majd a Dunaújváros, a Vác és a Gyöngyös trénere volt. Veszprémbe a tavalyi szezonban tért vissza, és a klub utánpótlásában vállalt munkát.

Az előző vezetőedzőt, a svéd Ljubomir Vranjest hétfőn felmentették a munkavégzés alól a gyenge eredmények miatt.

Gulyás úgy fogalmazott, hatalmas meglepetésként érte a felkérés, most viszont – bár csak erre az egy hétre tervez – szeretné kiélvezni minden percét és a lehető legtöbbet kihozni ebből a lehetőségből.

„Én itt élek, itt voltam játékos, vagyis pontosan tisztában vagyok vele, mi a helyzet az egyik és a másik oldalon is. Ez talán könnyebbség a srácoknak is”

- mondta.

A megbízott edző elárulta, hogy Vranjes időszakában hetente csupán négy edzése volt a csapatnak, ezt ő kettővel növelte.

A Telekom Veszprém egy győzelemmel és két vereséggel kezdte a Bajnokok Ligája csoportkörét, a negyedik fordulóban, szombaton pedig a fehérorosz Meskov Breszt vendége lesz.

Gulyás István kifejtette: igyekeztek másfajta edzésmunkát végezni, mint ami eddig volt, és ez jó hatással volt a játékosokra. Hozzátette,

szűkítik, egyszerűsítik a taktikai repertoárt, hogy a pályán mindenki tudja, mikor, mi a pontos, egyértelmű feladata.

„Olyan dolgokhoz nyúltunk vissza, amit két-három éve már játszott a társaság, és szerencsére emlékeztek ezekre” – magyarázta.

Borítókép: Pérez Carlos a magyar válogatottban, a 2012-es londoni olimpián. Forrás: AFP / JAVIER SORIANO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!