a futball jövője

2018.06.29. 12:56

Ravanelli nálunk válogat a fiatal tehetségek között

Fabrizio Ravanelli, a Juventus és az olasz labdarúgó-válogatott korábbi csatára is segített kiválasztani a tehetséges fiatal magyar labdarúgókat a CIB Italia Focitáborban.

Ajaccio's Italian head coach Fabrizio Ravanelli looks on during the French L1 football match Ajaccio (ACA) against Valenciennes (VAFC) on November 2, 2013, at the Francois Coty stadium in Ajaccio, French Mediterranean Island of Corsica. AFP PHOTO / PASCAL POCHARD-CASABIANCA / AFP PHOTO / PASCAL POCHARD CASABIANCA

Fotó: AFP

Az idén másodszor megrendezett, ötnapos budapesti focitábor zárónapján tartott sajtótájékoztatón Szinai Ádám, a CIB Bank marketingkommunikációs és PR vezetője elmondta, hogy a pénzintézet támogatásával létrejött programban 132 gyerek vehetett részt, s közülük a három legtehetségesebb fiatal jövő tavasszal meghívást kap egy olaszországi futballtáborba, ahol külföldi fiatalokkal edzenek majd, s így tovább tudnak fejlődni.

Marco Schembri, a focitábor szakmai szervezője, a Sport Goals elnöke kiemelte: szoros a kapcsolat a magyar és az olasz futballkultúra között, ennek egyik friss bizonyítéka, hogy Marco Rossi személyében itáliai szakember a magyar válogatott új szövetségi kapitánya. Elismeréssel szólt a táborban részt vett 10-14 éves gyerekek lelkesedéséről és eltökéltségéről, s úgy látja, talán a kreativitás az, ami hiányzik belőlük, de ezt éppen az olasz képzés fogja megadni nekik.

A pár napja az ukrán Arsenal Kijev szakmai vezetőjének kinevezett 49 éves Fabrizio Ravanelli kifejtette: „Igazán nagyszerű, hogy a magyarországi látogatásom során ennyi fiatal tehetséggel találkozhattam, akik a jövő bajnokai lehetnek és sok örömet szerezhetnek majd a magyar futballszurkolóknak”. Hozzátette: a kiválasztott tehetségek jövőre az Olasz Labdarúgó Szövetség sportkomplexumában folytathatják a tréningprogramot, többek között edzőmeccseket játszanak majd, meglátogatják a futballmúzeumot és elmennek egy Serie A-csapat mérkőzésére is.

A Juventus 22-szeres válogatott kiválósága valóságos katasztrófának nevezte, hogy hazája válogatottja nem jutott ki az oroszországi világbajnokságra, az okokat egyrészt az utánpótlásnevelésben rejlő hiányossággal magyarázta, másrészt úgy gondolja, szerencséje sem volt a spanyolokkal egy selejtező csoportban szerepelt olasz válogatottnak. A vb további esélyeiről azt mondta, szerinte a francia-argentin nyolcaddöntő győztese lehet az egyik meghatározó együttes a végjátékban. Ezen kívül még Brazíliát, Horvátországot és Belgiumot várja a legjobb négy közé.

Borítókép: AFP PHOTO / Pascal Pochard Casabianca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában