váratlan tragédia

2018.05.30. 16:48

Meghalt Kovács Ferenc, a Videoton mesteredzője

Tragikus hirtelenséggel, 84 éves korában elhunyt Kovács Ferenc, a Videoton labdarúgóklub tiszteletbeli elnöke, egykori legendás edzője.

Székesfehérvár, 2013. január 17. Kovács Ferenc olimpiai bronzérmes magyar válogatott labdarúgó, a Videoton egykori mesteredzője, tiszteletbeli elnöke a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és a Videoton FC közös, új, műfüves, székesfehérvári edzőközpontjának ünnepélyes átadásán 2013. január 17-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A fehérvári klub honlapja szerint Kovács Ferenc a szerdán váratlanul rosszul lett, majd később a székesfehérvári kórházban elhunyt.

„Döbbenten és értetlenül állunk a tragédia előtt. Néhány napja még felhőtlenül ünnepeltük az aranyérmet, és terveztük a jövőt” – nyilatkozta megrendülten a bajnokcsapat tulajdonosa, Garancsi István.

Kovács a legnagyobb edzői sikereit Székesfehérváron érte el: 1976-ban bajnoki ezüst, 1984-ben és egy évvel később bronzérmes volt. Az 1984/85-ös szezonban az UEFA Kupa döntőjéig vezette a csapatot, „azóta Székesfehérváron teljes joggal igazi legenda övezte személyét” – írja a klub honlapja. Mesteredzői címmel 1983-ban tüntették ki.

Borítókép: MTI Fotó/ Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában