Müncheni tenisztorna

2018.05.03. 13:50

Fucsovics bejutott a müncheni negyeddöntőbe

Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe az 501 ezer euró (157 millió forint) összdíjazású salakpályás müncheni férfi tenisztornán.

A magyar játékos – a világranglista 61. helyezettje -, aki a nyitókörben az argentin Guido Pellát búcsúztatta, a 16 között Marco Cecchinatóval találkozott. Az olasz teniszező vasárnap nem kis meglepetésre megnyerte a budapesti ATP-tornát, amelynek főtáblájára csak szerencsés vesztesként jutott fel a selejtezőből, és sikerével 33 helyet javítva az 59. lett a rangsorban.

A 26 éves magyar alaposan megküzdött az első szettben ellenfelével, aki 3:0-ra elhúzott, ám ezt követően kétszer is elvesztette az adogatását. Fucsovics 5:4-nél nem tudta kiszerválni a játszmát, ám a rövidítésben második szettlabdáját már értékesítette.

A folytatás jóval simábban alakult, a magyar Davis Kupa-válogatott vezére 3:0 után csak egy gémet engedélyezett riválisának, és 1 óra 28 perc elteltével győzött. A pénteki negyeddöntőben a harmadik helyen kiemelt argentin Diego Schwartzman (16.) vagy a német Maximilian Marterer (73.) vár rá.

A magyar játékos 15 óra körül párosban – oldalán a bosnyák Mirza Basiccsal – a negyeddöntőben az első helyen kiemelt Lukasz Kubot, Marcelo Melo lengyel, brazil kettőssel találkozik.

Eredmény:

egyes, nyolcaddöntő:

Fucsovics Márton-Marco Cecchinato (olasz) 7:5 (7-5), 6:1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában