Virtuális koncertterem

2021.04.08. 19:00

Csütörtökön folytatódik a Müpa Home műsora

Christoph Poppen és a Concerto Budapest, Hodek Dávid és zenésztársai, valamint a Madaras Gergely vezette Savaria Szimfonikus Zenekar koncertje látható a Müpa virtuális koncerttermében csütörtöktől szombatig.

Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerző vezényli a Concerto Budapest zenekart a Művészetek Palotájában (Müpa) 2013. november 6-án.

Forrás: MTI

Fotó: Czimbal Gyula

A Müpa Home-közvetítéseit a héten a Christoph Poppen vezényelte Concerto Budapest Schubert és Mahler műveiből építkező szimfonikus koncertje nyitja. Franz Schubert V. szimfóniája őszinte vallomás a felnőtté válás folyamatáról. A zeneszerző romantikus érzésvilága a szimfóniát követő, Benjamin Britten és Max Reger által nagyzenekarra meghangszerelt három Schubert-dalban kap nyomatékot. A 2016-ban készült koncertfelvétel Mahler IV. szimfóniájával zárul, amelynek szopránszólós negyedik tétele Juliane Banse német énekesnő közreműködésével hangzik el – közölte a Müpa csütörtökön.

A Müpa Home-közvetítések második epizódja Hodek Dávid dzsesszdobos és barátai multikulturális, funkos, hip-hopos elemeket sem nélkülöző 2017-es koncertjét eleveníti fel.

A hét harmadik online eseménye a Savaria Szimfonikus Zenekar 2018-as koncertjét eleveníti fel. Madaras Gergely a Müpa Felfedezések sorozatában Dvorák népszerű, szlávos bájú VIII. szimfóniáját vezényli. A műsor első részében Mozart egyik legnépszerűbb bécsi zongoraversenyét Balog Alexandra adja elő, Jacques Ibert Fuvolaversenyét Győri Noémi szólaltatja meg.

A Müpa Home koncertjei megtekinthetők a Müpa honlapján és hivatalos YouTube-csatornáján.

Borítókép: Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerző vezényli a Concerto Budapest zenekart a Művészetek Palotájában (Müpa) 2013. november 6-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában