Vers, tánc, muzsika

2018.09.20. 17:10

Csoóri Sándorra emlékeznek

A költő halálának második évfordulóján emlékestet rendeznek szombaton a Hagyományok Házában, a Budai Vigadó megújult épületében. 

Üröm, 2013. január 29. A 2012-ben Kossuth-nagydíjjal kitüntetett Csoóri Sándor író ürömi otthonában 2013. január 29-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

„Csoóri Sándor hitt abban, hogy az értékek megőrzését sohasem az újra kell alapozni, hanem az élő hagyományokra”

- olvasható a Hagyományok Háza közleményében. Az emlékest keretében a szervezők a költő, író és közéleti ember sokoldalúságát szeretnék bemutatni. Az esten versek hangzanak el a költő előadásában hangfelvételről. A közönség kalotaszegi muzsikát is hallhat a Parapács Zenekartól, Csoóri Sándor kedvenc népdalait pedig Navratil Andrea adja elő. A műsorban legényest táncol Berecz István, Sánta Gergő és Appelshoffer János.

Császár Angela és Rátóti Zoltán színművészek Csoóri Sándor verseiből és esszéiből idéz, majd a Magyar Rádió Kórusa, Pad Zoltán vezényletével előadja Kodály Zoltán Jézus és a kufárok című kórusművét.

Az emlékesten, ahol átadása előtt lehetőség nyílik megtekinteni a Budai Vigadó megújult épületét is, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a [email protected] címen tehetnek meg az érdeklődők – áll a tájékoztatóban.

Borítókép: Csoóri Sándor író ürömi otthonában 2013. január 29-én

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában