Elismerés

2018.10.22. 20:15

A kolozsvári színház előadását díjazták Bukarestben

A hatodik alkalommal megszervezett Fest(in) pe Bulevard színházi találkozó központi témája ezúttal a kommunikáció válsága volt.

A bukaresti Nottara Színház által szervezett Fest(in) pe Bulevard fesztivál legjobb előadásának díjával jutalmazták a Kolozsvári Állami Magyar Színház Illegitim című előadását, Bács Miklós pedig a legjobb férfi főszereplő díját nyerte el Viktor megformálásáért, közölte a szinház honlapja alapján a Maszol.

Adrian Sitaru az első a kolozsvári színház filmrendező-meghívottai közül, tulajdonképpen saját, azonos című filmjét gondolta tovább színpadon, VR-technikával kiegészítve. Nem adaptációról van szó: az incesztus témája helyett az előadásban a családot széthúzó előítéletekre esik a hangsúly.

Az előadásban Bács Miklós, Sinkó Ferenc, Pethő Anikó, Buzási András, Jerovszky Tímea / Imre Éva, Kali Andrea / Tordai Tekla, Györgyjakab Enikő, Marosán Csaba látható, a díszlet- és jelmeztervező Carmencita Brojboiu, a dramaturg Csép Zoltán, a rendezőasszisztens Molnár Levente, az operatőr Adrian Silișteanu volt.

A hatodik alkalommal megszervezett Fest(in) pe Bulevard színházi találkozó központi témája ezúttal a kommunikáció válsága volt. A versenyprogram előadásait értékelő zsűri tagjai Carmen Mihalache és Roxana Croitoru színikritikusok, Irina Ionescu teatrológus, Doru Mareș költő és Emil Boroghină, a Craiova-i Nemzetközi Shakespeare Fesztivál igazgatója voltak.

Borítókép: maszol.ro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában