Folytatódik a per

2022.12.09. 18:43

Az Elkxrtuk producere azt várja a bírósági ítélettől, hogy kimondja: van alkotói szabadság

Kálomista Gábor szerint életszerűtlenek a Hann Endre által benyújtott követelések, és ha a bíróság nem erősíti meg az alkotói szabadságot, magasabb bírói fórumhoz fordulnak.

Kálomista Gábor

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Bach Máté

"Elsősorban azt várjuk a bírósági ítélettől, hogy kimondja: van alkotói szabadság. Ha nem így történik, azt elfogadhatatlannak tartjuk és magasabb bírói fórumokhoz fordulunk" 

– jelentette ki a Médiapiacnak Kálomista Gábor. Az Elkxrtuk alkotóit korábban Hann Endre, a Medián közvéleménykutató vezetője perelte be, mert felismerni vélte magát a filmben, és elmondása szerint ebből kára származott. Hann hárommillió forintos kártérítést követel, valamint azt, hogy Kálomista az összes későbbi filmjében tüntesse fel, szerepel-e benne a közvéleménykutató. 

 Kálomista szerint azonban 

Hann Endre utóbbi követelése önmagában is nehezen értelmezhető, annak fényében pedig még abszurdabb, hogy az előző tárgyalási napon azt sem tudta egyértelműen megmondani, magára ismert-e az Elkxrtukban, vagy sem. Ebből adódóan az is kérdéses, hogyan érhette őt kár

 - mondta az Elkxrtuk producere a lapnak.  

A Megafilm Kft. tulajdonosa hangsúlyozta, hogy

Hann Endrének ugyanakkor nincsenek vitái a film tartalmi kérdését illetően a készítőkkel, akik a Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének nyilvánosságra kerülését, az azt követő tüntetéshullámot, valamint a 2006. október 23-i rendőrattakot mutatják be.

A bíróság december 16-án, tárgyalás nélkül hoz ítéletet az ügyben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában