Dalpremier

2022.12.11. 18:34

Állnak az órák – új, drámai dal Szarka Tamástól (videó)

Szarka Tamás legújabb szerzeménye a háborúskodóknak üzen – halkan, de mégis elég hangosan ahhoz, hogy megértsék, az emberek békére vágynak.

Forrás: Képernyőfotó/ Szarka Tamás Facebook-oldala

„Egy halk kérés a nagyok felé, hogy ne háborúzzanak, mert velünk teszik, és sokan azt hiszik, hogy a háború videójáték, de nem az. Nagyon nem”

 – így mutatja be közösségi oldalán új, Wolf Katival közösen előadott dalának esszenciáját Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész, zeneszerző, költő. 

A beszédes című Állnak az órák valóban halk, lírai, ugyanakkor, mondanivalóját tekintve drámaian erős dal, amelyben a múlt, a boldog békeidők emlékezete még elrettentőbbé teszi a légiriadó szirénájától hangos jelen véres valóságát. 

 

Szarka Tamás 1983-ban bátyjával megalapította a Ghymes Együttest, melynek frontemberévé vált. 2017-ben megalapította saját zenekarát. Több mint 3500 koncertet adott a világ 29 országában, 4 nagykoncertet a Budapest Arénában, koncertezett a Grammy-díjas Al di Meolával, a Harlem Gospellel, a méltón világhírű Miklósa Erikával. Első szimfóniáját 2006-ban mutatta be a Zeneakadémián telt ház előtt, többmilliós YouTube-nézettséget ért el a világhálón, csaknem hatszáz dal zeneszerzője és szövegírója. Egész estés darabokat írt Máriáról, Benyovszky Móricról, Dózsa Györgyről, megkomponálta az Üvegtigris 2. film zenéjét, Éden földön című zenés fantasyját 2015-ben mutatta be a budapesti Nemzeti Színház, és azóta is folyamatosan telt ház előtt játsszák.
Megírta a 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték grandiózus zenéjét, amely Szent Istvánról és Magyarországról szól.
2019 óta évente június 4-én, a nemzeti összetartozás napján közös éneklésre hívja a világ magyarjait és együtt éneklik a Kézfogást, az összetartozás himnuszát. 2020-ban megszületett Missa Missio című korszakalkotó, szakrális műve.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában