Jótékonyság

2022.05.06. 19:05

Ukrajnából menekült gyermekek megsegítésére adnak koncertet a Pannon Filharmonikusok

Az Ukrajnából Magyarországra menekült családok gyermekeit támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz eljuttatott pénzadománnyal a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) pénteki fővárosi és szombati pécsi koncertjével - közölte az együttes.

A PFZ közleménye szerint a Müpában és a pécsi Kodály Központban Napfényes tavasz címmel adott koncerteken Johannes Brahms Szerelmi dalkeringők című művéből adnak elő részleteket, Robert Schumann I. (B-dúr) szimfóniáját szólaltatják meg, míg a szerző a-moll zongoraversenyét Bogányi Gergely játékával élvezheti a publikum. Az est zárásaként Clara Schumann Négy karakterdarabja csendül fel Bogányi Tibor hangszerelésében.
A fellépéseken a közel negyven fős Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórussal kiegészülő zenekart Bogányi Tibor dirigálja.
Robert és Clara Schumann, valamint Johannes Brahms a zenetörténet egyik legrejtélyesebb szerelmi háromszögét alkották. Míg Robert és Clara szerelmének köszönheti a zenetörténet Robert Schumann csaknem egész daltermését, Brahms mindkettőjük barátja és szellemi társa volt, aki Robert betegsége és korai halála idején szorosan Clara mellett állt, sőt, talán több is volt számára ennél - olvasható a PFZ beharangozójában.
A fellépésekről és a jegyinformációkról a zenekar honlapján, a pfz.hu-n olvashatók részletek.

Borítókép: a Pannon Filharmonikusok zenekar játszik az ötéves születésnapját ünneplő Kodály Központ gálakoncertjén Pécsett 2015. december 16-án (Sóki Tamás/MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában