Rendhagyó vetítés

2022.04.01. 13:22

Április 2-án különleges felvezetéssel kerül képernyőre az Elk*rtuk

A film vetítését megelőzően Bayer Zsolt háttérműsorát, a Szélesvásznú történelmet láthatják a tévénézők.

Szombaton, április 2-án 21 óra 10 perctől vetíti a HírTV az Elk*rtuk című ikonikus politikai krimi-filmdrámát. A filmet egy speciális beszélgetés előzi meg az alkotókkal és szakemberekkel.

A Kálomista Gábor producer, Helmeczy Dorottya társproducer és Bendi Balázs forgatókönyv író által jegyzett, valós történeten alapuló Elk*rtuk című mozifilmet 2021-ben láthatta először a nagyközönség.

A tavalyi év egyik legmegosztóbb filmje a 2006-os MSZP-s választási győzelem után Balatonöszödön elhangzott, nagy port kavaró Gyurcsány-beszédről, illetve az azt követő tévészékház elleni támadás körülményeiről szól olyan művészek alakításában, mint Gubás Gabi, Bánovits Vivianne, Mózes András, Bokor Barna, Bede-Fazekas Szabolcs vagy Trill Zsolt.

A HírTV kínálatában szombaton este műsorra tűzött film vetítését megelőzően, 20 óra 10 perctől Bayer Zsolt háttérműsorát, a Szélesvásznú történelmet láthatják a tévénézők, amelyben kulisszatitkokat tár fel Kálomista Gábor producer, Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője és Dudás Viktor filmszakértő.

A műsorban Bayer Zsolt személyes élményeiről is mesél a 2006-os őszi eseményeket illetően, valamint szó esik A Szabadság tér mélye című írásáról is, amely a Magyar Nemzet hasábjain jelent meg 2006. szeptember 20-án. A cikk azt a morális válságot ábrázolja, amelyet az akkor regnáló MSZP/SZDSZ kormány okozott.

Ami hétfő este a Szabadság téren történt, az vagy egy felbomló állam rettenetes tünetegyüttese volt, vagy pedig a legaljasabb provokáció, amit ugyanez az állam szervezett

– idézte fel a történteket Bayer Zsolt műsorvezető.

A 2022. április 3-i országgyűlési választás sorsdöntő jelentőségű. A két műsorral az a célunk, hogy a választásokat megelőző este felidézzük azokat a politikai eseményeket, amelyek súlyos sebeket okoztak a magyar társadalomban, és amelyeket az emberek emlékezetéből kitörölni nem lehet

– nyilatkozta Gajdics Ottó, a Hír TV tartalmi igazgatója.

2022. április 2-án, szombaton 20 óra 10 perctől a Szélesvásznú történelem különkiadása, 21 óra 10 perctől pedig az Elk*rtuk című politikai filmdráma látható a HírTV műsorán.

Borítókép: Elk*rtuk

Címkék#Elk*rtuk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában