Kihagyhatatlan lehetőség

2022.01.23. 19:30

Február 10-ig lehet jelentkezni a Virtuózok tehetségkutató versenyre

A 100 ezer eurós összdíjazású versenyen országonként egy győztest hirdetnek, de közönségdíjat és különdíjakat is kiosztanak.

Február 10-ig lehet jelentkezni a 19 éven aluli hangszeres zenészeknek a Virtuózok klasszikus zenei tévés tehetségkutató verseny idei, 8. évadába. A nemzetközi sorozat 2022-ben a Visegrádi Négyek országai és Szlovénia tehetségeit kutatja. A 100 ezer eurós összdíjazású versenyen országonként egy győztest hirdetnek, de közönségdíjat és különdíjakat is kiosztanak.

A legtehetségesebb ifjú virtuózok a jelentős pénzjutalom mellett számos koncertlehetőséget is kapnak Magyarországon és külföldön egyaránt, valamint mesterkurzusokon vehetnek részt.

A tehetségkutató műsor alatt a klasszikus zenei élet jelenlegi és jövőbeli, magyar és külföldi sztárjai ismerkednek meg egymással, amelyből barátságok, művészeti együttműködések születnek. A műsor magyar válogatóját tavasszal sugározzák, télen pedig 5 ország 7 televíziós csatornáján mutatják be a nemzetközi adásokat, akár 70 millió nézővel megismertetve a klasszikus zene nemzetközi tehetségeit.

A Virtuózok V4+ 2022-es évadában a zsűri tagjai között ismét olyan világhírű vendégek lesznek, mint Plácido Domingo operaénekes-karmester.

A műsor eddigi évadainak zsűrijében Plácido Domingo mellett olyan hírességek foglaltak helyet mint Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt díjas koloratúrszoprán, Stjepan Hauser horvát csellista vagy Maxim Vengerov orosz hegedűművész.

A versenyen 2020-ban és 2021-ben a 2. helyezettek is fellépést nyertek a Zeneakadémia Nagytermébe, ahol idén február 18-án a Magyar Rádió Zenekarával és Kovács János karmesterrel adnak koncertet.

A Virtuózok az első és egyetlen magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató műsor, indulása óta milliók kedvencévé vált. A jelentkezéssel kapcsolatban további részletek a Virtuózok honlapján olvashatóak.

Borítóképünk illusztráció ( Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában