tisztség

2021.11.25. 13:22

Zalán Tibor lesz a Mesemúzeum új kulcsőre

Az elmúlt években ezt a tisztséget mások mellett Lackfi János látta el.

Zalán Tibor lesz a budapesti Mesemúzeum új kulcsőre, aki szombaton veheti át a tiszteletbeli címet – tájékoztatta az intézményt működtető Petőfi Irodalmi Múzeum csütörtökön az MTI-t.

A Kányádi Sándor Kossuth-díjas író kezdeményezésére létrejött Mesemúzeum fontos szerepe a kulcsőri tisztség, amelyet minden évben más gyermekirodalmi alkotó tölthet be.

Az elmúlt években ezt a tisztséget mások mellett Tóth Krisztina, Marék Veronika, Csukás István és Lackfi János látta el.

A Mesemúzeum kulcsőrei kortárs írók közül kerülnek ki, akik egy évig támogatják megjelenéssel, programokon való részvétellel az intézményt.

Zalán Tibor Attila-díjas magyar költő, író, dramaturg ezúttal Berg Judittól veheti át a tiszteletbeli címet.

A szombati ceremónia – kulcsátadás és beszélgetés – után Zalán Tibor műveinek szereplőit Farkas Réka iparművész segítségével kelthetik életre a gyerekek.

Borítókép: A Térey-ösztöndíjjal idén elismert Zalán Tibor, József Attila-díjas költő, író, dramaturg budapesti otthonában 2020. március 4-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában