Megtisztelő elismerés

2021.09.21. 07:10

Magyar művész is díjat nyert a nemzetközi zongoraversenyen

A megmérettetésen a világ számos pontjáról érkező 72 jelentkező közül 22 mutatkozott be élőben is a közönség előtt.

A kanadai Kevin Chen nyerte a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny fődíját. A második helyen az olasz Giovanni Bertolazzi végzett, a harmadik pedig a magyar Kovács Gergely lett, aki a döntő után leadott szavazatok alapján a közönségdíjat is hazavihette.

A szombati döntővel ért véget a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny hivatalos versenyprogramja a Zeneakadémián.

A szeptember 12. és 19. között megrendezett esemény első és második fordulóját, valamint az elődöntőt követően négyen jutottak a fináléba. Az utolsó megmérettetésen két versenyző Liszt A-dúr zongoraversenyét, ketten pedig az Esz-dúr zongoraversenyt adták elő a Vajda Gergely által vezényelt Nemzeti Filharmonikusok kíséretében.

A világsztárokból álló nemzetközi zsűri a 16 éves Kevin Chent találta a legjobbnak. A Calgary egyetem diákja, aki már több korábbi versenyen is győzelmet aratott, 30 ezer eurós fődíjat kapott.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott különdíjat a zsűri a finálé negyedik résztvevőjének, a grúz Tamta Magradzének ítélte oda. A döntőbe jutottak a jelentős pénzdíjak mellett több mint ötven koncertre kaptak meghívást hazai és külföldi zenekaroktól és koncerttermektől.

A versenyt a Filharmónia Magyarország és a Zeneakadémia valósította meg a Budapesti Nemzetközi Zenei Versenyek keretében az 1875-ben alapított Zeneakadémián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában