Zsolnay Örökségkezelő

2021.08.01. 14:12

Kodály Aperitif címmel új művészeti és gasztronómiai fesztivál debütál

Kulturális programokkal, gasztronómiai csemegékkel, friss nyáresti élményekkel várja az érdeklődőket a pécsi hangversenyteremnél augusztus 18. és 22. között zajló Kodály Aperitif fesztivál – közölték a szervezők.

Pécs, 2016. szeptember 27. A Zeneszüret Fesztivál mûvészei a tizedik Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó megnyitója elõtt a pécsi Kodály Központ elõtt 2016. szeptember 27-én. A Zeneszüret Fesztivál mûvészeinek fanfármuzsikájával és Ficzek Ferenc animációs és fotókiállításának megnyitójával vette kezdetét a tánctalálkozó, amely október 3-ig tizenöt produkcióval és négy táncházi rendezvénnyel várja a közönséget. MTI Fotó: Lendvai Péter

Forrás: MTI

Fotó: Lendvai Péter

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) közleménye szerint a pécsi Pannon Filharmonikusokkal (PFZ) közösen rendezett új fesztiválon fellép a Modern Art Orchestra, amely olyan zenészekkel érkezik Pécsre, mint Harcsa Veronika, Szakcsi Lakatos Béla, Dresch Mihály, Gőz László, Szirtes Edina Mókus és Fekete-Kovács Kornél.

Az Az Vagy Nekem című programon Hámori Gabival, Tompos Kátyával, Debreczeny Csabával is találkozhat a közönség, míg a PFZ Rossini-gálával, augusztus 20-i ünnepi műsorral és filmzenei csemegékkel készül a rendezvényre.

A PFZ honlapján kiemelték, hogy a rendezvényen két jubileumot is ünnepelnek, hiszen a pécsi hangversenyterem, a Kodály Központ tíz éve nyitotta meg kapuit, míg a zenekart 210 esztendeje alapították.

Az eseményeket a Kodály Központ tetőteraszán, illetve az épületet körülvevő parkban és ligetben rendezik meg. A főbejárat előtt felállított színpadon változatos esti programok várják a közönséget, akik a madártávlatból zongorabillentyűket idéző lépcsősoron kialakított nézőtéren, a tetőteraszon elszeparált páholyokban vagy a parkban pokrócon piknikezve élvezhetik az előadásokat.

Borítókép: A pécsi Kodály Központ 2016-ban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában