Nemzetközi rendezvény

2021.08.21. 09:15

Az alkotói folyamatba is bepillantást enged a Ludvig művésztelep

A programsorozaton többek között Kuvaitból, Egyiptomból és Oroszországból is képviseltetik magukat művészek.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Vasárnaptól két hétre a Zala megyei Kisrécsére költözik több mint harminc magyar és külföldi képzőművész, akik a 29. Ludvig Nemzetközi Művésztelep keretében alkothatnak. Az érdeklődők a szobrászokkal, keramikusokkal és festőművészekkel munka közben is találkozhatnak.

Az idei programmal kapcsolatban a főszervező, Ludvig Klára elmondta, hogy az 1999 óta hagyományosan Kendlimajorban megrendezett alkotótelep munkájába 29-en kapcsolódnak be. A csaknem tucatnyi magyar alkotó mellett európai, illetve azon kívüli országokból érkeznek művészek. Ezenkívül Ludvig Zoltán és fia, Dániel is a részei az alkotógárdának, amelynek egy kivétellel minden tagja visszatérő vendég.

Az elmúlt több mint húsz évben az alkotóknak köszönhetően sikerült megteremteni egy komoly értéket jelentő gyűjteményt, amely bárhol a világon megállná a helyét a jelenkor modern művészetének lenyomataként.

A programsorozat részeként a külföldi vendégek önállóan is bemutatkoznak Nagykanizsán, a Magyar Plakát Házban augusztus 31-én nyíló Vonzások című tárlaton. Ezenkívül a telep bepillantást enged az alkotói folyamatokba. Augusztus 28. és 29. között a látogatók nyílt napokon vehetnek részt, amelyek végén a ToneZone rockegyüttes koncertje színesíti majd a programot. A kisrécsei telep zárókiállítását pedig szeptember 4-én tekinthetik meg az érdeklődők.

Ludvig Zoltán felidézte, hogy tavaly a pandémia miatt tíz napra és szűkebb körre korlátozódott a művésztelep. A szervezők ezért remélik, hogy idén már a megnyitóig minden külföldi meghívott megérkezik.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában