"Magyar képek"

2021.08.07. 13:07

A Szent István Bazilika előtt ad nagykoncertet Leslie Mandoki

Nagykoncertet ad Leslie Mandoki, a világhírű zenész és producer zenekara, a Mandoki Soulmates augusztus 21-én Budapesten, a Szent István Bazilika előtt. A világjárvány alatt a Mandoki Soulmates online koncert formájában bemutatta eddigi legambiciózusabb dupla albumát. A koncert zenei anyaga „Living in the Gap – Hungarian Pictures” címen tavaly ősszel Magyarországon is nagy sikerrel jelent meg, hónapokon keresztül az eladási listák első helyein szerepelt, és aranylemez lett.

Budapest, 2021. június 21. Leslie Mandoki magyar származású német zenész, zenei rendezõ, producer beszél a Szent Corona-emlékérmek átadása elõtt a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház udvarán 2021. június 21-én. A Köszönet a hõsöknek díjjal, azaz a Szent Corona-emlékérmével a koronavírus-járvány elleni védekezésben kimagasló teljesítményt nyújtók munkáját ismerték el. MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A Hungarian Pictures alapjául Bartók Béla zenéje szolgál. A világhírű zeneszerző „Magyar képek” című művében a Kárpát-medence hangjait és hagyományos dallamait vegyítette, hogy annak idején a zene egyetemes, népeket egyesítő erejével tiltakozzon a nemzetiszocializmus terjedő fenyegetése ellen. Ez inspirálta Leslie Mandokit és a Mandoki Soulmates tagjait – ismerteti az Origo.

Az online koncertet már kétmillióan nézték meg Európa vezető televízióiban, a YouTube-on és számos más csatornán.

A Mandoki Soulmates, az ikonikus rock- és jazz művészeket felvonultató világhírű zenekar most újra közönség elé lép: a budapesti Szent István Bazilika előtt ad élő koncertet, 2021. augusztus 21-én este 19 órakor.

Leslie Mandoki 46 évvel ezelőtt éppen augusztus 21-én menekült el (akkori szóval disszidált) egy vasúti alagúton keresztül a kommunista diktatúra, a cenzúra és a besúgás elől.

Most a diákkorából ismert művészekkel, New York-i, Los Angeles-i és londoni Soulmates-tagokkal, az élet minden területéről érkező szabad gondolkodókkal, véleményvezérekkel, lelki társakkal és kreatív művészekkel közösen szeretnének ezen az estén egy nagyra becsült hagyományt folytatni: ezen az estén teret akarnak adni az érzelmeknek, elszakadni a dolgos hétköznapoktól, ünnepelni az életet, a szeretetet, az összetartozást.

A koncert egyben lemezbemutató koncert is, a szeptember 24-én az egész világon a Sony gondozásában megjelenő új, Hungarian Pictures / Utopia for realists című vizuális albumot mutatják be.

Az online koncertet itt lehet megnézni:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában