kemény lesz

2021.07.02. 07:14

Nagyszabású koncerttel ünnepelnek születésnapot a magyar heavy metal nagyágyúi

Július 2-án, pénteken nem mindennapi esemény lesz a Barba Negrában: a Kalapács zenekar a huszadik, az Omen pedig a harmincadik születésnapját fogja közösen megünnepelni, ráadásul a koncert napján két különleges kiadvány is megjelenik.

Mindkét zenekar teljes hosszúságú műsorral készül, az Omennél pedig Kalapács József és Koroknai Árpád is vendégeskedik. Az estéhez a hangulatot a Monument alapozza meg, utánuk az Alcohol lép színpadra.

Az Omen a 30 évet egy kétlemezes válogatásalbummal ünnepli, melyen a 2019-ben Koroknai Árpádot váltó Molnár Péter „Stula” (Stula Rock, ex-Mobilmánia) énekelt újra 20 klasszikust, mindemellett hallható rajta a tavaly megjelent A Család című dal, valamint a Fagyott világ új verziója is, melyeken mindhárom Omen-énekes (Stula, Kori és Kalapács Józsi) hangja hallható.

A dupla anyagra Stula éneke mellett egy alapos stúdiós ráncfelvarrás is hozzátett, hogy a lehető legjobban szólaljanak meg a jól ismert Omen-dalok – a stúdiómunkálatok a Denevér Stúdióban zajlottak Cserfalvi „Töfi” Zoltán és Boros Béla kezei alatt.

Kalapács József szintén egy dupla lemezzel jelentkezik, Szelíd metálosok címmel. Ez nem egy szimpla válogatásalbum, 37 szelíd metáldalt tartalmaz az énekes teljes életművéből. A kiadványon hallhatók a Pokolgép, az Omen, a Hard, a Kard, az Akusztika és persze a Kalapács zenekar dalai eredeti vagy átdolgozott verziókban, illetve két vendégszereplés mellett hat teljesen újravett régi Omen- és Pokolgép-klasszikus és egy teljesen új Kalapács-dal, a címadó Szelíd metálosok is helyet kapott a lemezen. A Balkan Fanatik-féle Kósza vér és az Omen Fagyott világ felvételéből új verzió készült, utóbbi Nagyfi Laciék Best Of Omen – 30 év válogatásán is szerepel.

A dupla jubileum mellett a Kalapács zenekarnak van még egy oka az ünneplésre: legutóbbi albumuk, a tavaly év végén megjelent Világvégre nemrég elérte az aranylemez státuszt.

Az esemény eléréséhez katt ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában