Karma

2021.04.14. 09:30

Megjelent Rúzsa Magdi nyolcadik stúdióalbuma

Karma címmel megjelent Rúzsa Magdolna nyolcadik stúdióalbuma. Az énekes elektronikus poplemezén ismét Szakos Krisztiánnal dolgozott együtt.

Rúzsa Magdi énekes a Debreceni Egyetem yoUDay elnevezésű eseményén a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. szeptember 18-án este.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

„Mivel korábban már megszoktuk, hogy ketten írjuk és rögzítjük is a dalokat, a járvány, a karantén ebből a szempontból nem jelentett változást. Persze az ember ilyenkor egy kicsit mentálisan megborul, de nagyon termékenyek voltunk, hiszen a Karmán tizennégy dal hallható”

– mondta Rúzsa Magdolna az MTI-nek.

A Karma dalait, szövegeit az énekesnő írta, a zenék társszerzője, a hangszerek megszólaltatója, emellett a zenei producer és a hangmérnök Szakos Krisztián volt, akárcsak az Érj hozzám (2016) és az Aduász (2018) című album, valamint a tavaly kiadott zenés mesekönyv, az Angyalkert dalai esetében.

„Pozitív hangulatú lemezt szerettem volna készíteni, az anyagra felkerült darabok azért is születtek, hogy a nyári fesztiválokon, ha egyszer újra lesznek, meg lehessen táncoltatni a közönséget. Azért jelen van a lírai oldalam is, az album két utolsó dala, a Lábnyomok és a Domine is ilyen”

– mesélte az előadó.

A számok a mindennapokról, érzelmekről, szerelemről szólnak. A lemez első klipes dala, a Szembeszél azt mutatja meg, mennyire hiányzik neki a koncertek, fesztiválok közönsége és hogy nagyon várja már az újratalálkozást.

„Kellenek az előremutató dalok, amelyek talán energiát tudnak adni a folytatáshoz. Nehéz és nem az igazi karanténból kapcsolatot tartani a rajongókkal, ezért is döntöttem úgy karácsony előtt, hogy 2020 februári dupla telt házas Aréna-koncertem felvételét ajándékként felteszem a YouTube-ra”.

Legutóbbi stúdiólemezére, a 2019-ben megjelent Lélekcirkuszra Presser Gábor írt neki dalokat, közösen turnézott is vele. Rúzsa Magdolna az MTI-nek elmondta: tervezik a folytatást.

„Úgy érzem, a felszabadult, táncos énem jól megfér a mélyebb, érzékenyebb, az inkább a színházi környezetbe illő oldalammal, és a közönség is szereti bennem ezt a kettősséget”.

Az előadó tavaly koncertek, turnék hiányában mesekönyvet írt dalokkal Angyalkert címmel, amit nagyon kedvezően fogadott a közönség

„Hatalmas öröm, hogy túlléptük a nyolcezer eladott példányt, ami a mai könyvpiacon nagy szó. Szeretném, ha az Angyalkertből rajzfilm készülne és szó van egy musicalről is, amivel kapcsolatban bölcs tanácsokat kaptam Presser Gábortól”.

A pandémia miatt tervezni még most sem lehet, de „ceruzával már vannak beírva koncertdátumok a naptárba”. Az énekes hozzáfűzte: hosszú folyamat lesz, amíg a dolgok visszatérnek a rendes kerékvágásba és sok mindent teljesen újra kell kezdeni.

„Huszonegy fős koncertstábbal dolgozom, sajnos egy éve nem tudtam munkát adni ezeknek az embereknek”.

A másfél évtizede a legsikeresebb hazai énekesnők közé tartozó Rúzsa Magdolna 2007-ben Magyarország képviseletében Aprócska blues című számával a 9. helyen végzett a helsinki Eurovíziós Dalfesztiválon. Volt önálló estje a Pesti Színházban Magdaléna Rúzsa címmel, szerepelt a közmédia dalválasztó műsora, A Dal zsűrijében. Eddigi hét stúdióalbuma mellett öt koncertlemezt készített; kapott Fonogram-díjat, Artisjus-díjat és Petőfi Zenei Díjat.

Alkotótársa, Szakos Krisztián korábban játszott Ákos zenekarában, dolgozott együtt mások mellett a Compact Discóval, Kállay-Saunders Andrással, Kozma Orsival és Caramellel is.

Borítókép: Rúzsa Magdi énekes a Debreceni Egyetem yoUDay elnevezésű eseményén a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. szeptember 18-án este

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában