Irodalom

2021.04.07. 21:10

Képes beszéd címmel új művészeti sorozat indult

Képes beszéd címmel új online irodalmi-művészeti sorozatot indított a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) és az Új Társadalom Intézet Alapítvány.

Császár Angela színművész beszél a Szeretünk Kárpátalja IV. című jótékonysági gálaesten a budapesti Duna Palota dísztermében 2019. április 5-én.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Az online program első felvételén Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani című műve mellett számos vers és különleges dallam hallható – áll a szervezők MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írják, az első adásban Takács Bence Ervin előadóművész és AG Weinberger bluesgitáros, énekes improvizatív műsora nyújt betekintést a művészetek világába, miközben a hallottakat Verebélyi Diána képzőművész festi vászonra.

A programsorozat további részeiben szintén összművészeti utazásra invitálják a nézőket, így áprilisban és májusban egy-egy, az online térben megjelenő videóval ismertetik meg a magyarországi művészeti élet remekeit a közönséggel.

A magyar irodalom kincseit többek között Szersén Gyula és Császár Angela színművész előadásában hallhatja a közönség. A videóban a 80 éves korában elhunyt Szersén Gyula egyik utolsó felvétele látható. A két művész tolmácsolásában hallhatók többek között Illyés Gyula, Ady Endre és József Attila verssorai.

A harmadik adásban Kisfaludy Zsófia színésznő, magánénekes előadása látható, akit gitáron Hajdú Lívia kísér: közreműködésükkel Rakovszky Zsuzsa, Szabó T. Anna, Rúzsa Magdolna és Cserháti Zsuzsa művei kelnek új életre.

A programot kezdeményező Takács Bence Ervin, a Mondj Te is egy verset kulturális egyesület alapítója és az Új Társadalom Intézet Alapítvány missziója hazánk verskincsének megismertetése és megszerettetése, a pódiumművészet eszköztárának népszerűsítése, a helyi közösségek értékalapú megerősítése – olvasható a közleményben.

Mint írják, ezen célkitűzések mentén fogott össze a vizuális művészetek központjával, a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, amely „sokrétű tevékenységével és támogatásrendszerével színvonalas alkotások létrehozásához, valamint azok megismertetéséhez, terjesztéséhez járul hozzá, miközben országszerte a művészek és a műértő közönség támasza”.

A felvételek elérhetők a MANK felületein, a szervezet honlapján (www.alkotomuveszet.hu), Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán.

Borítókép: Császár Angela színművész beszél a Szeretünk Kárpátalja IV. című jótékonysági gálaesten a budapesti Duna Palota dísztermében 2019. április 5-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában