Irodalom

2020.06.25. 17:52

L. Simon Lászlót választották a Tokaji Írótábor elnökének

L. Simon László József Attila-díjas írót, költőt, fideszes országgyűlési képviselőt, korábbi kulturális államtitkárt választotta elnöknek a Tokaji Írótábor Egyesület – közölte L. Simon László kabinetje csütörtökön.

L. Simon László, az Országgyűlés kulturális bizottságának fideszes alelnöke beszédet mond a 85 éves Kalász Márton Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költő, műfordító és prózaíró, a nemzet művésze köszöntésén a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2019. szeptember 6-án.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

L. Simon László Szentmártoni János József Attila-díjas költőt, az Magyar Művészeti Akadémia tagját váltotta az elnöki székben, aki Erős Kingával, a Magyar Írószövetség elnökével, kritikussal együtt továbbra is az elnökség tagja marad olvasható a közleményben.

A közlemény idézi L. Simon Lászlót, aki elmondta, hogy

1996 óta aktív tagja a Tokaji Írótábornak, és megtiszteltetés, hogy a csaknem ötvenéves programsorozat és szervezet vezetője lehet.

L. Simon közölte: a kultúrpolitikai munkája mellett igyekszik minél több fiatal bevonásával dinamizálni az írótábor szakmai munkáját.

Az új elnök különösen szeretné, ha 2022-ben, az ötvenedik Tokaji Írótábor az évfordulós megemlékezésen túl a magyar literatúra presztízsének növelését szolgáló nagy nemzeti irodalmi ünnep lehetne.

Ebben partnerként az egyesületben szintén aktív Posta György tokaji polgármesterre is számítanak

mondta.

Az idei írótábort augusztus 17. és 20. között rendezik, témája a trianoni békediktátum és annak irodalmi hatásai, következményei.

Borítókép: L. Simon László, az Országgyűlés kulturális bizottságának fideszes alelnöke beszédet mond a 85 éves Kalász Márton Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költő, műfordító és prózaíró, a nemzet művésze köszöntésén a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2019. szeptember 6-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában