különleges tehetségek

2020.04.22. 06:10

Rekordszámú jelentkezés a Marton Éva Nemzetközi Énekversenyre

A Zeneakadémia versenyére, amelyet a tervek szerint szeptember 6. és 13. között rendeznek meg, 47 ország 255 fiatal művésze adott le érvényes jelentkezést.

Minden korábbinál több, 47 ország 255 fiatal művésze adott le érvényes jelentkezést a Zeneakadémia idei Marton Éva Nemzetközi Énekversenyére, amelyet a tervek szerint szeptember 6. és 13. között rendeznek.

A megmérettetésre minden kontinensről érkezett jelentkezés Ausztráliától Ázsián, Afrikán és Európán át Amerika összes régiójáig. A fiatal pályázók között olyan különleges hangfajok képviselői is megtalálhatók, mint a kontratenor és a kontraalt – közölte a Zeneakadémia kedden az MTI-vel. A jelentkezésekhez tartozó videófelvételeket Marton Éva professzor emerita, Kiss B. Attila Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, valamint Kocsár Balázs Liszt-díjas karmester, érdemes művész hallgatja meg, majd dönt az élő elődöntőkbe továbbjutókról.

A verseny zsűrijének elnöke Marton Éva szoprán, tagja Miguel Lerín, Peter Mario Katona, Larissza Gergijeva, Anatolij Guszev, Peter Dvorsky, Dmitrij Vdovin, Meláth Andrea és Ókovács Szilveszter.

A verseny döntőjét szeptember 12-én, gálakoncertjét másnap rendezik a Zeneakadémia Nagytermében. Amennyiben későbbi időpontra kell halasztani a verseny szeptemberi élő fordulóit, akkor az elődöntőbe jutott jelentkezők korhatártól függetlenül folytathatják a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában