Sportos irodalom

2019.04.03. 06:48

Most mindenki együtt futhat a költőkkel

Közeleg a költészet napja, ennek alkalmából április 6-án újra megrendezik a Költők Futását József Attila gyermekkorának helyszínén.

Budapest, 2018. április 7. Jánosi Zoltán irodalomtörténész (k) fut a Költõk futása címû rendezvényen a budapesti Ferenc téren 2018. április 7-én. A költészet napi Versmaratonhoz kapcsolódó eseményen költõk futottak váltóban negyvenkét kört a tér körüli futópályán. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A Magyar Napló Kiadó, Magyar Írószövetség és Ferencváros Önkormányzata szervezésében 2019-ben is sor kerül a Költők Futására, melynek keretében bárki együtt futhat a kortárs költőkkel (írókkal, szerkesztőkkel) a fővárosi Ferenc téren, a tér körüli futópályán.

Az idei meghívott poéták között találjuk Csepregi János Junior Prima-díjas, Zsille Gábor, Falusi Márton, Payer Imre és Petőcz András József Attila-díjas, Rónai-Balázs Zoltán, Simon Adri, Horváth Veronika, Imre Andrea és Kürti László Bella István-díjas, Lázár Balázs Tokaji írótábor-díjas, Murányi Zita Bródy Sándor-díjas, Szabó Palócz Attila, Székelyhidi Zsolt, Tóth Krisztina Babérkoszorú-díjas és Varga Melinda Irodalmi Jelen-díjas szerzőket.

Borítókép: Jánosi Zoltán irodalomtörténész (k) fut a Költők futása című rendezvényen a budapesti Ferenc téren 2018. április 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában