Kultúra és emlékezet

2019.04.17. 08:13

Kiadták a Trianon rockopera hang- és képanyagát

Emlékkönyvvel kiegészítve, 3 DVD-n jelent meg a tavaly a Hősök terén bemutatott zenés történelmi játék felvétele.

Budapest, 2018. június 22. Jelenet a Trianon címû rockopera próbáján a Hõsök terén 2018. június 21-én. A darabot Koltay Gábor rendezésében június 22-én mutatják be. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Emlékkönyvvel kiegészítve, 3 DVD-n jelent meg a tavaly, a Hősök terén bemutatott Trianon című zenés történelmi játék. Az Esztrád Színház által szervezett előadásról készült kiadványt most 180 magyar háznak, közösségnek térítésmentesen juttatják el – számol be róla az Origo.

Felidézik: tavaly nyáron a Hősök terén mutatták be a Koltay Gábor rendezte Trianon rockoperát, amely nem csupán az 1920-as békeszerződésről szólt, hanem arról is, hogy miként próbálta feldolgozni a magyar társadalom a békekötés következményeit az elmúlt csaknem 100 évben. A rockoperát kétszer adták elő Budapesten, ahol a helyszínen

18 ezer ember, a háromszori televíziós adással együtt pedig összesen 2 millió ember látta – olvasható a cikkben.

Fotó: Origo

A portál cikke ismerteti: a trianoni békediktátum közelgő, 100. évfordulója előtt CD-n és DVD-n kiadott hang- és képanyag tartalmazza a teljes zenei anyagot, a 15 kamerás tévés felvételt, valamint a korábbi, Itt élned, halnod kell című előadás és a Trianon című produkció háttéreseményeit összefoglaló werkfilmeket is.

Borítókép: Jelenet a Trianon című rockopera próbáján a Hősök terén 2018. június 21-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában