tavasszal kezdődik a forgatás

2018.10.26. 18:54

Európai támogatást nyert Enyedi Ildikó készülő Füst Milán-filmje

Több mint 156 millió forintnyi filmgyártási támogatást szavazott meg az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages A feleségem története című alkotásnak.

Debrecen, 2017. március 8. Enyedi Ildikó rendező a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjat nyert Testről és lélekről című filmjéről tartott közönségtalálkozó előtt a debreceni Apolló moziban 2017. március 8-án.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Testről és lélekről című legutóbbi filmjével Oscar-díjra jelölt és a Berlinale Arany Medvével kitüntetett Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán világhírű regénye alapján készül – olvasható a Magyar Nemzeti Filmalap közleményében. Mint írják, A feleségem története európai koprodukcióban készül az Inforg-M&M Film vezetésével a német Komplizen Film (Toni Erdmann) és az olasz Moliwood Films közreműködésével, valamint a német-francia Arte és az olasz RAI televíziók is támogatják.

A gyártás-előkészítés már hónapok óta tart a Filmalap támogatásával.

A forgatás a tervek szerint tavasszal kezdődik budapesti, hamburgi és máltai helyszíneken, A feleségem története 2020 nyarára készülhet el.

Enyedi Ildikó filmjében Lizzyt, Störr kapitány feleségét a Mission: Impossible – Fantom protokoll, a 007 Spectre: A Fantom visszatér és a cannes-i Arany Pálmás Adéle élete című filmekből ismert világsztár Léa Seydoux francia színésznő alakítja. A kapitány szerepében Anders Baasmo Christiansen (Borning, Kon-Tiki, A király választása) norvég színész lesz látható, a további szerepekben Sergio Castellito, Luna Wedler, Josef Hader, Jasmine Trinca.

A feleségem története című filmet Enyedi Ildikó írta és rendezi.

Borítókép: Enyedi Ildikó egy közönségtalálkozó előtt a debreceni Apolló moziban, 2017-ben

MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában