vidámság a nehéz időkben

2018.07.02. 17:29

Terápiás mesekönyv segíti a gyerekek gyógyulását

Egészségszövők címmel saját mesekönyvet adott ki a Bethesda Gyermekkórház.

A kötetbe gyűjtött mesék és versek szimbólumaik révén segítik a gyerekeket testi-lelki biztonságuk visszaszerzésében.

A kórházi kezelés, a kórházban töltött idő nagy érzelmi megterhelést jelent a gyerekek számára, az ismeretlenség, a várakozás, a bizonytalanság és a fájdalmak velejárójaként fokozódik bennük a fájdalomtól való félelem és a szorongás élménye. Ezért a kórház szakemberei egyetértettek abban, hogy a fizikai gyógyítás mellett a gyerekek lelkének gyógyítására is figyelmet kell fordítani – írja az új kiadványról a kórház közleménye.

https://www.facebook.com/BethesdaGyermekkorhaz/photos/a.544082748947813.1073741825.201617559861002/1804065112949564/?type=3

Az Egészségszövőkben a kórház szakemberei olyan meséket és ismert verseket gyűjtöttek össze, amelyek tartalmuk, szimbólumaik révén segíthetnek a szülőknek és gyerekeknek a kapcsolatteremtésben, valamint kapaszkodókat nyújthatnak nekik a gyógyulás során vagy a traumák feldolgozásában.

A szakemberek abban is segítenek a szülőknek, hogy melyik mesét olvassák műtét előtt, rehabilitáció közben vagy akár egy baleset után.

A kötethez egy képmelléklet is tartozik, amelyben a gyógyításban részt vevő kollégákat megközelíthető módon mutatják be a gyermekeknek.

A kórházban hosszabb ideig tartózkodó gyerekek az ápolóiktól ajándékba kapják a könyvet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában